Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια απειλή που αναδύεται στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ

Μια απειλή που αναδύεται στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Συρία και η Τουρκία διαπραγματεύονται μια επικίνδυνη συμφωνία: τη μεταφορά του ελέγχου βασικής περιοχής κοντά στην Παλμύρα -που κάποτε ήταν προπύργιο για πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν- με αντάλλαγμα στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από την Τουρκία.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αεροπορική βάση στην κεντρική Συρία για να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Εάν οι ΗΠΑ δώσουν το πράσινο φως για την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, η απειλή εντείνεται δραματικά.

Αυτό θα τοποθετούσε βαριά οπλισμένες τουρκικές δυνάμεις, εξοπλισμένες με προηγμένη αμερικανική τεχνολογία, βαθιά μέσα στη Συρία —σε απόσταση βολής από το Ισραήλ.

Κάποιοι το αποκαλούν μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ ακόμα και από το Ιράν. Αυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, δεν πρέπει να επιτραπεί να συμβεί.

✔️ Εάν δεν αντιμετωπιστεί τώρα, είναι πιθανή μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγή δυτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην «Jerusalem Post»: Η Τουρκία στοχεύει να ενεργοποιήσει την αεροπορική βάση Τ4 της Συρίας

Τζόναθαν Αντιρί: Το Ισραήλ να ενισχύσει τις συμμαχίες του με Έλληνες και Άραβες για να προλάβει έναν πόλεμο με την Τουρκία

Ισραηλινός βουλευτής: «Η Τουρκία είναι εχθρικό κράτος – Η Τουρκική Πρεσβεία πρέπει να κλείσει αμέσως»

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τη λεηλασία των περιουσιών των Ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ιδρυμάτων

Οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι που μισούν Ισραήλ κι Ελλάδα επιμένουν να πάρουν F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr