ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιβιντ Χάρις,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αμερικανοεβραίος ηγέτης, Ντέιβιντ Χάρις, με ανάρτησή του στο «Χ» τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των Κούρδων.
«Γιατί 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν το “δικαίωμα” σε δικό τους κράτος, αλλά όχι τα 40+ εκατομμύρια Κούρδοι;
»Οι Κούρδοι έχουν μια περήφανη ταυτότητα… μακρά ιστορία… ξεχωριστή γλώσσα… πλούσια κουλτούρα… παράδοση φιλοξενίας… ακατάσβεστη λαχτάρα για ελευθερία.
»Αλλά δεν έχουν δικό τους κράτος.
»ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ;».


Ο Ντέιβιντ Χάρις, μια εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της εβραϊκής υπεράσπισης, γνωστός για την πολυετή ηγεσία του στην American Jewish Committee (AJC), έναν από τους παλαιότερους και πιο σεβαστούς οργανισμούς υπεράσπισης των Εβραίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ντέιβιντ Χάρις υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της American Jewish Committee (AJC) από το 1990 έως το 2022, οδηγώντας την AJC σε μια περίοδο παγκόσμιας επέκτασης και ενίσχυσης της επιρροής της.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση διεθνούς διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης των «Συμφωνιών του Αβραάμ», γεγονός που του χάρισε τον τίτλο «Υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Λαού» από τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.
Γεννημένος το 1949 στη Νέα Υόρκη από γονείς επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ο Χάρις σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και στο London School of Economics.
Η καριέρα του χαρακτηρίστηκε από αφοσίωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.






















































