Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δασμούς 25% σε Καναδά και Μεξικό επιβάλει ο Τραμπ από την Τρίτη 4 Μαρτίου

Δασμούς 25% σε Καναδά και Μεξικό επιβάλει  ο Τραμπ από την Τρίτη 4 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιβολή δασμών 25% σε όλες τις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό, από την Τρίτη 4 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος» για διαπραγματεύσεις την τελευταία στιγμή.

«Οι δασμοί, ξέρετε, είναι έτοιμοι», είπε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο το απόγευμα της Δευτέρας. «Θα τεθούν σε ισχύ αύριο».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο επέβαλε πρόσθετους δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό, με εξαίρεση το καναδικό πετρέλαιο και τα ενεργειακά προϊόντα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν εισφορά 10%.

Ο Καναδάς είναι μακράν ο μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής πετρελαίου στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% των εισαγωγών του αργού.

Μέρες αργότερα, ανέβαλε την εφαρμογή των δασμών για τις 4 Μαρτίου, μετά από διπλωματικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής μεταξύ του Τραμπ και της προέδρου του Μεξικού Claudia Sheinbaum και του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau.

Σήμερα, ο Τραμπ είπε ότι οι δασμοί του θα ήταν «πολύ συναρπαστικοί για τις εταιρείες αυτοκινήτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr