Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Νέο διάταγμα για την περικοπή κονδυλίων σε παράτυπους μετανάστες

Τραμπ: Νέο διάταγμα για την περικοπή κονδυλίων σε παράτυπους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο προεδρικό διάταγμα υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο τον εντοπισμό και την περικοπή ομοσπονδιακών κονδυλίων που διοχετεύονται σε παράτυπους μετανάστες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το διάταγμα αναθέτει στα υπουργεία και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες την υποχρέωση να χαρτογραφήσουν όλα τα κυβερνητικά προγράμματα που παρέχουν οικονομική στήριξη σε μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα και να προχωρήσουν στη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 19/2, απαγορεύεται η χρήση ομοσπονδιακών κονδυλίων για τη στήριξη πολιτικών «καταφυγίου» ή οποιασδήποτε μορφής υποστήριξης προς την παράτυπη μετανάστευση.

Παράλληλα, εισάγονται αυστηρότερες διαδικασίες επαλήθευσης της επιλεξιμότητας, με σκοπό να αποτραπεί η πρόσβαση μη εγκεκριμένων μεταναστών σε κρατικές παροχές.

Όπως αναφέρεται, το νέο μέτρο επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι φορολογικοί πόροι δεν χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της παράνομης μετανάστευσης.

Το διάταγμα αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των σκληροπυρηνικών μεταναστευτικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ από την έναρξη της θητείας της.

Ο πρόεδρος, έχοντας πλέον εισέλθει στη δεύτερη τετραετία του, έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει τη μαζικότερη επιχείρηση απελάσεων στην ιστορία των ΗΠΑ, στοχεύοντας στην απομάκρυνση εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών, με έμφαση στους Λατινοαμερικανούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Times, οι μετανάστες χωρίς έγγραφα δεν πληρούν, κατά κανόνα, τα κριτήρια για ομοσπονδιακές παροχές, με εξαίρεση περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr