Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ τώρα θέλει να παραμείνει ο αμερικανικός στρατός

Το Ιράκ τώρα θέλει να παραμείνει ο αμερικανικός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος, μιλώντας την Τετάρτη 25/12 στο λιβανέζικο Μέσο ενημέρωσης al-Akhbar, δήλωσε ότι το Ιράκ εργάζεται για να παραμείνουν οι δυνάμεις του αμερικανικού στρατού στη χώρα, λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Συρία.

Νωρίτερα φέτος, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντανί και άλλοι υψηλόβαθμοι Ιρακινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονταν να διαπραγματευτούν την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αποχωρήσει από το Ιράκ στο παρελθόν, αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για να υποστηρίξουν τις αντι-ISIS δυνάμεις μετά την άνοδο της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2014.

Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 2.500 στρατιώτες στη χώρα, σύμφωνα με το al-Jazeera.

Η απόφαση των φιλοϊρανικών ιρακινών πολιτοφυλακών να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, εκτός εάν καταρρεύσει η εκεχειρία στον Λίβανο, οφείλεται εν μέρει σε ισχυρές πιέσεις από την ιρακινή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Ανησυχία στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται την πώληση μαχητικών F-35 στο Κατάρ

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr