Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Ελεύθερη χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας αν εμπλακεί η Β. Κορέα στον πόλεμο με την Ουκρανία

Πεντάγωνο: Ελεύθερη χρήση αμερικανικών όπλων κατά της Ρωσίας αν εμπλακεί η Β. Κορέα στον πόλεμο με την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ευθεία προειδοποίηση κατά της Βορείου Κορέας και εμμέσως βεβαίως της Ρωσίας, προχώρησε το Πεντάγωνο, καθώς ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ εμφανίσθηκαν τη Δευτέρα 28/10 βέβαιοι για την αποστολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία.

«Η Ουκρανία δεν θα αντιμετωπίσει νέους περιορισμούς στη χρήση των αμερικανικών όπλων κατά δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, εάν αυτές εμπλακούν στον πόλεμο κατά των ουκρανικών δυνάμεων», ανέφερε το Πεντάγωνο που εκτιμά ότι ήδη 10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ρωσία για εκπαίδευση.

«Τμήμα αυτών των στρατευμάτων έχει ήδη πλησιάσει την Ουκρανία και ανησυχούμε ολοένα και περισσότερο ότι η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους στρατιώτες στη μάχη ή να υποστηρίξει επιχειρήσεις εναντίον ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κουρσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

Η Σινγκ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι οι βορειοκορεατικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο Κουρσκ.

«Είναι πιθανό να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, προς το Κουρσκ.

»Αλλά δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες επί του παρόντος», είπε η Σινγκ.

Οι ανακοινώσεις του Πενταγώνου έρχονται λίγες ώρες μετά από δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 28/10 ανοιχτά την αποστολή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία, τονίζοντας ότι πρόκειται για «σημαντική κλιμάκωση» και «επικίνδυνη επέκταση του πολέμου».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν σταλεί στη Ρωσία και ότι βορειοκορεατικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Κουρσκ», ήταν η δήλωση του Μαρκ Ρούτε από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά την ενημέρωση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου από τη Νότια Κορέα.

Όπως είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων αντιπροσωπεύει πρώτον, μια σημαντική κλιμάκωση στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας.

«Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία και τη Β. Κορέα να σταματήσουν αμέσως αυτές τις ενέργειες», δήλωσε στη συνέχεια ο Ρούτε και πρόσθεσε:

«Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του Ινδο-Ειρηνικού και του Βορειοατλαντικού.

»Υπονομεύει την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και τροφοδοτεί τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

»Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατομμύρια φυσίγγια και βαλλιστικούς πυραύλους που τροφοδοτούν μια μεγάλη σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης και υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

»Σε αντάλλαγμα, ο [Πρόεδρος] Πούτιν παρέχει στη Βόρεια Κορέα στρατιωτική τεχνολογία και άλλη υποστήριξη για να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις».

Ο Μ. Ρούτε τόνισε, επίσης, ότι η ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στο Κουρσκ είναι ένα σημάδι της αυξανόμενης απόγνωσης του Πούτιν.

«Πάνω από 600.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο του Πούτιν και δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την επίθεσή του στην Ουκρανία χωρίς ξένη υποστήριξη.

»Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται με θάρρος, ανθεκτικότητα και ευρηματικότητα», πρόσθεσε.

Τέλος, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που είχε τη Δευτέρα 28/10 επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ, δήλωσε ότι για «πρώτη φορά, στρατιώτες της Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας» και πρόσθεσε:

«Η Βόρεια Κορέα παρέχει επίσης όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ουκρανίας και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη».

Ταυτόχρονα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ότι η απάντηση της ΕΕ σε αυτήν την εξέλιξη θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλους ομοϊδεάτες εταίρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρις: «Βεβαίως και θα έκανα τεστ νοημοσύνης» – Τραμπ: «Όλοι γνωρίζουν ότι έχει πολύ χαμηλό δείκτη»

Μπορέλ για Μέση Ανατολή: Βρισκόμαστε στο χείλος μιας μεγάλης πυρκαγιάς

Ο Πούτιν προειδοποιεί: Αν η Ουκρανία μάς χτυπήσει με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, θα χρησιμοποιήσουμε «φάσμα απαντήσεων»

Η Ρωσία «ανησυχεί» για ενδεχόμενη «εκρηκτική κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή

Μέλη του Κογκρέσου σε Μπλίνκεν: Ο Ερντογάν υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr