Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες επιθέσεις στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες επιθέσεις στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσε την Κυριακή 27/10 ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες επιθέσεις στη βόρεια Συρία, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων [φυλακών και προσφυγικών στρατοπέδων] όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων κατοίκων.

Σε επίσημη δήλωση που διαβάστηκε μπροστά στα κεντρικά γραφεία της στην πόλη Ράκα στη βόρεια Συρία, η AANES ανέφερε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει 1.031 επιθέσεις, με αποτέλεσμα 17 θανάτους και 65 τραυματισμούς.

Αυτές οι επιθέσεις περιελάμβαναν 118 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 20 αεροπορικές επιδρομές και 893 βομβαρδισμούς όλμων και πυροβολικού.

Στην ανακοίνωσή της, η AANES καταδίκασε αυτές τις «απρόκλητες επιθέσεις», υποστηρίζοντας ότι στοχεύουν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις στοχεύοντας ζωτικής σημασίας υποδομές και βασικές υπηρεσίες.

Αυτή η κλιμάκωση απειλεί την ευημερία περίπου πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τόσο των αυτόχθονων κατοίκων όσο και των εκτοπισμένων ατόμων που ζουν στις περιοχές υπό τον έλεγχο της AANES.

Η AANES τόνισε ότι μια τέτοια επιθετικότητα ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και υπηρεσιακές συνθήκες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τρομοκρατικούς πυρήνες να ενισχύσουν την παρουσία τους και να προετοιμαστούν για περαιτέρω επιθέσεις.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες υπονομεύουν τις προσπάθειες σταθεροποίησης και θέτουν σε κίνδυνο τις αντιτρομοκρατικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση ακόμα προτρέπει τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού, τη Ρωσία και όλες τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να αναγνωρίσουν τις συνέπειες αυτών των επιθετικών ενεργειών, να λάβουν μέτρα για να τις σταματήσουν και να συγκροτήσουν ερευνητικές επιτροπές για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, η Τουρκία βομβάρδισε εγκαταστάσεις υπηρεσιών στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα τόσο ανθρώπινα θύματα όσο και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ο βομβαρδισμός έχει διαταράξει τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας που εξυπηρετούν πόλεις όπως το Καμισλί, το Κομπάνι, η Αμούντα και η Ντερμπασίγια, με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος που έχουν επηρεάσει περισσότερες από 150.000 οικογένειες, καθώς και έλλειψη νερού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι: Οι SDF δεν έχουν σχέση με την ένοπλη επίθεση στην TUSAŞ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκότωσαν επτά κατοχικούς Τούρκους στρατιώτες

Η κατοχική Τουρκία βομβαρδίζει ασταμάτητα τη βόρεια κι ανατολική Συρία

Καταδίκασε την επίθεση στο Ιράν η Τουρκία – «Ιστορικό καθήκον ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας»

Μέλη του Κογκρέσου σε Μπλίνκεν: Ο Ερντογάν υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr