Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι: Οι SDF δεν έχουν σχέση με την ένοπλη επίθεση στην TUSAŞ

Στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι: Οι SDF δεν έχουν σχέση με την ένοπλη επίθεση στην TUSAŞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ανώτατος Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Άμπντι, αρνήθηκε, το Σάββατο 26/10, ότι οι SDF εμπλέκονται στην ένοπλη επίθεση σε τουρκική πολεμική βιομηχανία στην Άγκυρα.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή των δυνάμεών μας σε αυτή την επιχείρηση.

»Κανείς από το έδαφός μας δεν έχει εισέλθει στο τουρκικό έδαφος και το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να παράσχει κανένα στοιχείο για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του», είπε ο Άμπντι σε ομιλία του.

Την Παρασκευή 25/10, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρόσφατη επίθεση στην Άγκυρα, η οποία είχε στόχο την τουρκική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία TUSAŞ, έγινε από δράστες που εισήλθαν στην Τουρκία από τη Συρία.

Ο Άμπντι είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί απρόκλητες επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία τις τελευταίες ημέρες για να διαταράξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν σε στρατιωτικές δυνάμεις, βασικές υποδομές, εγκαταστάσεις υπηρεσιών και περιοχές πολιτών.

Ως αποτέλεσμα, 17 άμαχοι, μεταξύ των οποίων μόνο δύο στρατιωτικοί των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 48, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικό προσωπικό, έχουν τραυματιστεί, σημείωσε.

Ο Άμπντι τόνισε ότι οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους στρατιωτικούς και τους πολίτες τους, αλλά και τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες και των δυνάμεων της Ρωσίας.

Επεσήμανε ότι «οι θέσεις αυτών των πλευρών είναι ανεπαρκείς και θα πρέπει να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο τουρκικό κράτος για να το αναγκάσουν να σταματήσει τις επιθέσεις του».

Ο κύριος στόχος της Τουρκίας είναι να υπονομεύσει την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), να δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή και να εκτοπίσει βίαια τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον στρατηγό Άμπντι.

Πρόσθεσε ότι η AANES δεν έχει ενεργήσει εναντίον της Τουρκίας και προσπάθησε να διατηρήσει καλές σχέσεις με όλα τα μέρη.

Τόνισε ότι «η Γενική Διοίκηση των SDF έχει λάβει απόφαση να μην διεξάγει καμία στρατιωτική επιχείρηση στο τουρκικό έδαφος ή στο Βόρειο Κουρδιστάν.

»Η κύρια και μοναδική μας αρένα για αγώνα και στρατιωτική δράση παραμένει η Συρία».

Ο Άμπντι τόνισε ότι υποστήριξαν σταθερά την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία μέσω διαλόγου, αλλά αυτές οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εμποδίζουν αυτές τις προσπάθειες και δημιουργούν απειλή για τη δυνατότητα διαλόγου, τονίζοντας ότι εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις, θα πρέπει οι SDF να απαντήσουν πιο δυναμικά στην άμυνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες επιθέσεις στη βόρεια Συρία

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκότωσαν επτά κατοχικούς Τούρκους στρατιώτες

Η κατοχική Τουρκία βομβαρδίζει ασταμάτητα τη βόρεια κι ανατολική Συρία

Καταδίκασε την επίθεση στο Ιράν η Τουρκία – «Ιστορικό καθήκον ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας»

Μέλη του Κογκρέσου σε Μπλίνκεν: Ο Ερντογάν υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr