Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν σε τρία κύματα – Έπληξε στρατιωτικούς στόχους

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν σε τρία κύματα – Έπληξε στρατιωτικούς στόχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ απάντησε στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν και σειρά επιδρομών που πραγματοποίησε σε Τεχεράνη και Συρία.

Ταυτόχρονα, ξέσπασε ένας πόλεμος με fake news για την αποτελεσματικότητά του.

Η απάντηση της Ιερουσαλήμ έγινε σε τρία κύματα, με τη χρήση πυραύλων και τη συμμετοχή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Στόχοι ήταν στρατιωτικές βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης σε Ιράν και Συρία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) σε ανακοίνωση έδωσαν λεπτομέρειες για τη στρατιωτική επιχείρηση, σημειώνοντας τα εξής:

«Πριν από λίγο, οι IDF ολοκλήρωσαν ακριβή και στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων σε διάφορες περιοχές του Ιράν.

»Τα αεροπλάνα μας επέστρεψαν με ασφάλεια στην πατρίδα τους.

»Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του τους τελευταίους μήνες.

»Το χτύπημα αντιποίνων ολοκληρώθηκε και η αποστολή εκπληρώθηκε.

»Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των πυραύλων που το Ιράν εκτόξευσε στο κράτος του Ισραήλ κατά το περασμένο έτος.

»Ταυτόχρονα, οι IDF έπληξαν συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος και πρόσθετες ιρανικές εναέριες δυνατότητες που αποσκοπούσαν στον περιορισμό της εναέριας ελευθερίας των επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Ιράν».

Σύσκεψη Νετανιάχου – Τι υποστήριξε το Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ηγήθηκε σύσκεψης αποτίμησης στην οποία συμμετείχαν στελέχη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μετά την έναρξη των «πληγμάτων ακριβείας» εναντίον του Ιράν, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη στρατιωτική βάση Κίρια στο Τελ Αβίβ, συμμετείχαν «ο υπουργός Άμυνας, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, ο επικεφαλής της Μοσάντ (υπηρεσία Πληροφοριών εξωτερικού) και της Σιν Μπετ (υπηρεσίες Πληροφοριών εσωτερικού)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου.

Επίσης, το Ιράν ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική του άμυνα εντόπισε και αντιμετώπισε με επιτυχία την «επίθεση» του Ισραήλ, αν και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχουν «περιορισμένες ζημιές».

Σε ανακοίνωσή της η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα επεσήμανε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτικά κέντρα στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Κουζεστάν και του Ιλάμ.

Πόσο αποτελεσματικό ήταν το χτύπημα τελικά

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, η πλατφόρμα «Χ» πήρε «φωτιά» από τους χρήστες της εκάστοτε πλευράς.

Αρχικά, κυκλοφόρησαν διάφορες φωτογραφίες και βίντεο -περιλαμβάνονται στις αναρτήσεις που ακολουθούν- με βίντεο και φωτογραφίες που υποτίθεται προέρχονταν από την Τεχεράνη.

Ωστόσο, τόσο η ίδια η πλατφόρμα, όσο και άλλοι χρήστες απέδειξαν ότι το υλικό βασίζεται σε παρελθοντικά γεγονότα.

Παραδείγματος χάριν, μια ισχυρή έκρηξη σε κέντρο πόλης προέρχεται από τη Βηρυτό, ενώ μια νυχτερινή φωτογραφία από αεροδρόμιο χρονολογείται από το 2022 και είναι τραβηγμένη επίσης στον Λίβανο.

Επιπλέον, χρήστες προσκείμενοι στο Ιράν ισχυρίστηκαν ότι καταρρίφθηκαν ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα, κάτι που φαίνεται να μην αντηχεί στην πραγματικότητα, με βάση την επίσημη ενημέρωση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με Ισραήλ και Ιράν να υποστηρίζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αφηγήματα, όπου εξυπηρετούν τους εκάστοτε σκοπούς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία «ανησυχεί» για ενδεχόμενη «εκρηκτική κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή

Καταδίκασε την επίθεση στο Ιράν η Τουρκία – «Ιστορικό καθήκον ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας»

Μέλη του Κογκρέσου σε Μπλίνκεν: Ο Ερντογάν υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

Τεχεράνη: Το Ιράν «έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί» απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το τελευταίο εν λειτουργία νοσοκομείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr