Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) επιτέθηκαν σε Τούρκους και τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία – Νεκροί και τραυματίες

Οι Κούρδοι (SDF) επιτέθηκαν σε Τούρκους και τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία – Νεκροί και τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απάντησαν στον τουρκικό κρατικό τρόμο, που βομβαρδίζει και σκοτώνει αμάχους και γυναικόπαιδα στις αυτόνομες περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, εξαπολύοντας επιθέσεις στις τουρκικές βάσεις στην τουρκοκρατούμενη/κατεχόμενη ζώνη στη βόρεια Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επιτέθηκαν σε τουρκικές βάσεις στην κατεχόμενη ζώνη ως απάντηση στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στην αυτόνομη περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε η υπό κουρδική ηγεσία πολυεθνική συμμαχία την Πέμπτη 24/10, δύο «επιτυχείς επιχειρήσεις» πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας εναντίον κατοχικών βάσεων του κατοχικού τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών πληρεξουσίων στρατευμάτων του στην περιοχή γύρω από το Ζιργκάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί στρατιώτες και μισθοφόροι. Ο ακριβής αριθμός είναι ακόμα ασαφής.

Οι SDF ανέφεραν: «Οι επιχειρήσεις κατά των βάσεων στα χωριά Aniq Al-Hawa και Al-Dawudiya αποτελούν μέρος της νόμιμης απάντησης των δυνάμεών μας στις συνεχιζόμενες βάναυσες επιθέσεις της τουρκικής κατοχής στον λαό μας και τις περιοχές μας».

Οι SDF είχαν δημοσιεύσει προηγουμένως μια ενδιάμεση έκθεση σχετικά με τις συνέπειες του τελευταίου κύματος επιθέσεων της Τουρκίας στην αυτόνομη περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν στις τουρκικές επιθέσεις σε οικισμούς πολιτών και υποδομές που συνεχίζονται από το απόγευμα της Τετάρτης 23/10.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γκιουλέν θάφτηκε στον κήπο του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Κούρδοι της Συρίας (AANES) προς Τουρκία: «Δεν είμαστε αρνιά έτοιμα για σφαγή» – «Έχουμε δική μας διοίκηση και αμυντικές δυνάμεις»

Χελίν Ουμίτ (PKK): «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα έρθει στην Τουρκία – Μόνο μια ιστορική κουρδοτουρκική ειρήνη μπορεί να σώσει την Τουρκία»

Επίθεση στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM στην Άγκυρα

Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην TUSAŞ – Η ανακοίνωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr