Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός οπλαρχηγός της Χαμάς που ηγήθηκε της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Νεκρός οπλαρχηγός της Χαμάς που ηγήθηκε της φονικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανώτερος οπλαρχηγός της Χαμάς ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία και την απαγωγή ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου σκοτώθηκε την Τετάρτη 23/10 σε μια κοινή επιχείρηση των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων και της Σιν Μπετ (ISA) όπως ανακοίνωσε ο στρατός την Πέμπτη 24/10.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπού Ιτίουι, οπλαρχηγό της Νούχμπα στο τάγμα Αλ Μπουρέιτζ της Ταξιαρχίας Κεντρικών Στρατοπέδων της Χαμάς.

Το όνομα του οποίου περιλαμβανόταν σε κατάλογο υπαλλήλων και προσωπικού της UNRWA του ΟΗΕ.

Ο Ιτίουι ηγήθηκε της επίθεσης στο καταφύγιο βομβών στην οδό 232 στην περιοχή Ρεΐμ στο νότιο Ισραήλ που στοίχισε την ζωή σε πολλούς ανθρώπους ενώ άλλοι πιάστηκαν όμηροι.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ο Αμπού Ιτίουι διηύθυνε και πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις εναντίον στρατιωτών του Ισραήλ που επιχειρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έχει κατηγορηθεί από το Ισραήλ ότι απασχολούσε μέλη της Χαμάς και άλλων ενόπλων οργανώσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν τον Αύγουστο ότι εννέα υπάλληλοι της UNRWA απολύθηκαν επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Την Τετάρτη, εκπρόσωπος της UNRWA ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος εργαζόμενος στην υπηρεσία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδοι της Συρίας (AANES) προς Τουρκία: «Δεν είμαστε αρνιά έτοιμα για σφαγή» – «Έχουμε δική μας διοίκηση και αμυντικές δυνάμεις»

Χελίν Ουμίτ (PKK): «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα έρθει στην Τουρκία – Μόνο μια ιστορική κουρδοτουρκική ειρήνη μπορεί να σώσει την Τουρκία»

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ο Ερντογάν σφάζει Κούρδους και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός» – Επίθεση σε Γκουτέρες

Οι Κούρδοι (SDF) επιτέθηκαν σε Τούρκους και τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία – Νεκροί και τραυματίες

Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε μια «ακόμη μεγαλύτερη» επίθεση από εκείνη της 7ης Οκτωβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr