Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν 42 κουρδικούς στόχους στη Συρία – Σκότωσαν αμάχους και παιδιά

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν 42 κουρδικούς στόχους στη Συρία – Σκότωσαν αμάχους και παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία την Τετάρτη 23/10 στοίχισαν τη ζωή σε 12 αμάχους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 25, σύμφωνα με ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) την Πέμπτη 24/10.

Το Κέντρο Τύπου των SDF ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν κρίσιμες υποδομές, κατοικημένες περιοχές και προσωπικό ασφαλείας σε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν άοπλοι πολίτες, με τις ζημιές να επεκτείνονται σε βασικές υπηρεσίες σε όλη την περιοχή.

Οι SDF υπογράμμισαν ότι τα χτυπήματα όχι μόνο οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς αμάχων, αλλά έπληξαν επίσης ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αρτοποιείων, σταθμών παραγωγής ενέργειας, κοιτασμάτων πετρελαίου και σημείων ελέγχου ασφαλείας.

Συνολικά, 42 τοποθεσίες επλήγησαν, επηρεάζοντας σοβαρά την ικανότητα της περιοχής να παρέχει βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τη δήλωση των SDF.

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις έχουν σημάνει συναγερμό για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, με τις SDF να προτρέπουν τη διεθνή επέμβαση για να σταματήσει η συνεχιζόμενη στόχευση αμάχων και βασικών υποδομών.

Με πυροβολικό και ντρόουν

Οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το βράδυ της Τετάρτης 23/10 μια σειρά επιδρομών πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις στη βορειοανατολική Συρία.

Στην πόλη Τελ Ριφάατ, που βρίσκεται στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί και έξι τραυματίες.

Το Τελ Ριφάατ φιλοξενεί πολλούς εκτοπισμένους από την περιοχή του Εφρίν/Αφρίν, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο εκεί μετά την τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» το 2018.

Στην Κομπάνι, χτύπημα drone στόχευσε το κέντρο της πόλης, με τοπικές πηγές να επιβεβαιώνουν θύματα, αν και ο ακριβής αριθμός παραμένει άγνωστος.

Εν τω μεταξύ, στη Μανμπίτζ οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τα χωριά Sayyada, Awn Dadat, Tokhar και Daraj με βαρύ πυροβολικό, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Συμβούλιο Μανμπίτζ, διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το Κέντρο Τύπου των SDF ανέφερε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στη δυτική ύπαιθρο του Τελ Αμπιάντ στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα.

Περαιτέρω επιθέσεις αναφέρθηκαν στην ύπαιθρο της Αλ Μαλικίγια (Derik) στη βορειοανατολική Συρία, όπου αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πρόσθετα πλήγματα από τις τουρκικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία αυθαίρετα βομβαρδίζει Κούρδους σε Συρία και Ιράκ – Προβοκάτσια Ερντογάν η «τρομοκρατική» επίθεση στην TUSAŞ;

AANES/Συρία – Στρατηγός Άμπντι (SDF): «Έγκλημα πολέμου» οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Β/Α Συρία

Ελληνική Λύση: Ο υπουργός Εξωτερικών βιάστηκε να καταδικάσει την επίθεση στην Άγκυρα

Πυρά Κατρίνη στην «αυλή» Μητσοτάκη για τα δήθεν «ήρεμα νερά»

Νίκος Παππάς: «Ασεβής, δειλός, ενοχικός» ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr