Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ εξολόθρευσε και τον διάδοχο του Νασράλα

Το Ισραήλ εξολόθρευσε και τον διάδοχο του Νασράλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν τουλάχιστον επτά φορές νότια προάστια της Βηρυτού την Τρίτη 22/10 αργά το βράδυ, έχοντας προηγουμένως εκδώσει διαταγές προς τους κατοίκους τους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τομείς τους, μερικές ώρες αφού πλήγμα ισοπέδωσε πολυκατοικία στην ίδια περιοχή, που χαρακτηρίζεται προπύργιο του ισλαμιστικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Το ANI έκανε λόγο για βομβαρδισμούς στη συνοικία Χαρέτ Χράικ, τουλάχιστον δύο στη συνοικία Λαϊλάκε, καθώς και στα όρια της Μπουρζ ελ Μπράζνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το νοσοκομείο Μπαχμάν, που βρίσκεται στη Χαρέτ Χράικ, υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας «της ισχύος πυραύλου» που έπεσε σε κτίριο απέναντί του όταν έγινε στόχος βομβαρδισμού.

Οι νέες επιδρομές ακολούθησαν σειρά παρόμοιων μερικές ώρες νωρίτερα, ανάμεσά τους αυτήν η οποία προκάλεσε την κατάρρευση 11ώροφης πολυκατοικίας στη συνοικία Γομπάιρι.

Έγιναν την Τρίτη 22/10 το μεσημέρι, μερικά λεπτά αφού στέλεχος της Χεζμπολάχ συντόμευσε συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε εξαιτίας διαταγής εσπευσμένης απομάκρυνσης που εκδόθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Νεκρός ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα, λέει ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την Τρίτη 22/10 ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό, στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον Χασέμ Σαφιεντίν, «δεξί χέρι» και ξάδερφο του Νασράλα, έναν ισχυρό θρησκευτικό ηγέτη στις τάξεις της σιιτικής οργάνωσης, ο οποίος αναμενόταν να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις αρχές Οκτωβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Περίπου άλλα 25 ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαφιεντίν ήταν αγνοούμενος από τις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από τις επιδρομές της Ιερουσαλήμ στον νότιο Λίβανο.

Την Τρίτη 22/10 βρέθηκε η σορός του και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν τον θάνατό του.

Ο Αλί Χουσεΐν Χαζίμα, επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε επίσης, δήλωσε ο στρατός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Επτά κάτοικοι της Ιερουσαλήμ κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα για χάρη του Ιράν

ΗΠΑ: Ύποπτη ως πράκτορας της Τεχεράνης υπάλληλος του Πενταγώνου

Ισραήλ: Νέα πυραυλική επίθεση σε συνοικία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Κατέρρευσε 11οροφο κτίριο (βίντεο)

Ισραηλινοί επιχειρηματίες προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε Γαζαίους για να απελευθερώσουν ομήρους

Ταξίαρχος ε.α. Αμίρ Αβίβι: Το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν θα σηματοδοτήσει την «έναρξη ενός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr