Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Επτά κάτοικοι της Ιερουσαλήμ κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα για χάρη του Ιράν

Ισραήλ: Επτά κάτοικοι της Ιερουσαλήμ κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα για χάρη του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορίες σε επτά κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ απαγγέλθηκαν την Τετάρτη 23/10 το πρωί από τις ισραηλινές εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι ενεργούσαν στην υπηρεσία του Ιράν και ότι στρατολογήθηκαν από αυτό για να δολοφονήσουν έναν ανώτερο Ισραηλινό πυρηνικό επιστήμονα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από κοινή έρευνα από την ισραηλινή ασφάλεια Σιν Μπετ και τη Μητροπολιτική Αστυνομία της Ιερουσαλήμ.

Οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι το κύριο κίνητρο ήταν εθνικιστικό.

Αυτό το περιστατικό προέκυψε μια μέρα αφότου ανακοινώθηκε μια σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας, στην οποία συνελήφθησαν επτά κάτοικοι του βορρά που ήταν ύποπτοι για την εκτέλεση αποστολών για το Ιράν.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 19-23 ετών, βαρύνονται για σοβαρά αδικήματα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η παροχή βοήθειας στον εχθρό σε καιρό πολέμου, αδίκημα για το οποίο η μέγιστη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη ή θανατική ποινή, η παράδοση πληροφοριών στον εχθρό, η σύνδεση σε τρομοκρατική πράξη δολοφονίας και η ένοπλη δράση για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Σεπτέμβριο ο κύριος κατηγορούμενος – ονόματι Ραμί Αλιγιάν – απασχολούνταν από έναν Ιρανό πράκτορα και εκτελούσε διάφορες εργασίες για λογαριασμό του, σε συνεργασία με άλλους. ΄

Η επικοινωνία μεταξύ των δύο γινόταν μέσω Telegram, στην οποία ο Ιρανός πράκτορας διέταξε τον Αλιγιάν να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον πυρηνικό επιστήμονα με σκοπό να δολοφονήσει τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Αλιγιάν αγόρασε μάλιστα ένα όπλο για να δολοφονήσει τον επιστήμονα, σύμφωνα με την Εισαγγελία.

Ο Αλιγιάν κατάφερε να στρατολογήσει έξι ακόμη άτομα από τη γειτονιά του για να εκτελέσει τις ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της πυρπόλησης οχημάτων στο Ein Kerem, συνθήματα με σπρέι και της ρίψης χειροβομβίδας στο σπίτι ενός μέλους των δυνάμεων ασφαλείας.

Επιπλέον, έλαβαν οδηγίες να αγοράσουν όπλα και χειροβομβίδες.

Το κύριο καθήκον που τους ζήτησε ο Ιρανός χειριστής ήταν η συλλογή πληροφοριών για τους δημάρχους μιας πόλης στο κέντρο της χώρας και η δολοφονία ενός από τους κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονες της χώρας.

Οι νεαροί έκαναν επαφές για να αγοράσουν όπλα, αλλά συνελήφθησαν πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τις αγορές.

Ο Αλιγιάν έδρασε υπό τις οδηγίες του Ιράν, το οποίο του παρείχε ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τον στόχο της δολοφονίας και οι νεαροί άντρες υποτίθεται ότι έκαναν προετοιμασία στο πεδίο.

Αν και δεν κατάφεραν να αγοράσουν τα απαιτούμενα όπλα, οι Ιρανοί τους μετέφεραν κεφάλαια για να πραγματοποιήσουν τις επιχειρήσεις.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι νεαροί έλαβαν διαφορετικές πληρωμές:

• 500 σέκελ για φωτογράφιση διαφόρων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Weizmann.

• 1.500 σέκελ για φωτογράφηση συγκεκριμένου προορισμού.

• 2.000 σέκελ για κάψιμο αυτοκινήτου.

• 100 $ για γράψιμο συνθήματος κατά του κράτους και «επιστρέψτε τους ομήρους τώρα».

• Μεταξύ 13.000 και 15.000 σέκελ διατέθηκαν για την αγορά όπλων και τουφεκιών, αλλά δεν είχαν αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ορισμένοι από τους υπόπτους παραδέχθηκαν ότι είχαν επαφή με τους Ιρανούς και διεξήγαγαν τις επιχειρήσεις και είπαν ότι το κύριο κίνητρο ήταν εθνικιστικό.

Αυτές οι συλλήψεις έρχονται μετά την αποκάλυψη μιας σοβαρής υπόθεσης κατασκοπείας, στην οποία εμπλέκεται επίσης το Ιράν, στην οποία επτά Ισραηλινοί που μετανάστευσαν από το Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ των οποίων πατέρας και γιος, θεωρούνται ύποπτοι ότι διατηρούσαν επαφή για δύο χρόνια με στοιχεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Φωτογράφισαν στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες ήταν στόχοι της επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν στις αρχές αυτού του μήνα.

Μερικοί από τους επτά συνελήφθησαν όταν ακολουθούσαν έναν Ισραηλινό ανώτερο αξιωματούχο και τον γιο του, τον οποίο φέρεται να σχεδίαζαν να δολοφονήσουν.

Περιγράφεται ως μια από τις πιο σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας στην ιστορία του Ισραήλ.

Το Ειρηνοδικείο Rishon Letzion αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι οι επτά, όλοι κάτοικοι της Χάιφα και του βόρειου Ισραήλ, θα κατηγορηθούν την Παρασκευή.

Μεταξύ των υπόπτων είναι ένας λιποτάκτης στρατιώτης και δύο ανήλικοι.

Οι ύποπτοι φέρεται να ήταν υπό την καθοδήγηση Ιρανών πρακτόρων με αντάλλαγμα εκατοντάδες χιλιάδες σέκελ που τα πληρώθηκαν σε μετρητά και κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ εξολόθρευσε και τον διάδοχο του Νασράλα

ΗΠΑ: Ύποπτη ως πράκτορας της Τεχεράνης υπάλληλος του Πενταγώνου

Ισραήλ: Νέα πυραυλική επίθεση σε συνοικία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Κατέρρευσε 11οροφο κτίριο (βίντεο)

Ισραηλινοί επιχειρηματίες προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε Γαζαίους για να απελευθερώσουν ομήρους

Ταξίαρχος ε.α. Αμίρ Αβίβι: Το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν θα σηματοδοτήσει την «έναρξη ενός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr