Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SDF: Η Ράκα της Συρίας γιόρτασε την απελευθέρωση της από το Ισλαμικό Κράτος πριν 7 χρόνια

SDF: Η Ράκα της Συρίας γιόρτασε την απελευθέρωση της από το Ισλαμικό Κράτος πριν 7 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ράκα απελευθερώθηκε από την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) πριν από 7 χρόνια.

Οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG), οι Μονάδες Άμυνας Γυναικών (YPJ) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν στις 20 Οκτωβρίου 2017 ότι απελευθέρωσαν πλήρως την πόλη, γνωστή ως πρωτεύουσα του ISIS, από το ISIS.

Αυτή η σημαντική ημέρα γιορτάστηκε με το σύνθημα «Ελευθερώσαμε την πόλη μας στο πνεύμα των μαρτύρων μας. θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να καταστρέψουμε την κατοχή και να επιτύχουμε την πλήρη ελευθερία».

Για τον εορτασμό για τον εορτασμό αυτής της ιστορικής νίκης, το Δημοτικό Στάδιο στη Ράκα στολίστηκε με αφίσες μαρτύρων και σημαίες των SDF, YPG, YPJ, HPC και Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Sîham Qeryo, Συμπρόεδρος της Συνέλευσης των Δημοκρατικών Λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, ο Gabrîel Şemûn, Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Hisên Osman, Συμπρόεδρος του Συμβουλίου Αυτόνομης Διοίκησης, ηγέτες φυλών και ηγέτες της κοινής γνώμης, καθώς και εκπρόσωποι του Κόμματος του Μέλλοντος της Συρίας, της Κοινότητας Γυναικών Zenûbiya, του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ράκα και πολλών ανθρώπων από το καντόνι.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, ο Hisên Osman, Συμπρόεδρος της Συνέλευσης των Δημοκρατικών Λαών του Βορρά και της Ανατολικής Συρίας, απευθύνθηκε στο πλήθος.

Ο Οσμάν συνεχάρη την 7η επέτειο από την απελευθέρωση της Ράκα και είπε:

«Αυτή η νίκη κατακτήθηκε με την αποφασιστικότητα και την ελεύθερη βούληση του λαού της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και των μαχητών των SDF.

»Οι μαχητές έχουν γίνει σύμβολο αντίστασης σε όλο τον κόσμο με τον μεγάλο αγώνα και τη θυσία τους σε αυτή την επιχείρηση απελευθέρωσης».

Ο Οσμάν τόνισε ότι η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κέρδη της περιοχής και να καταστρέψει τα κελιά μισθοφόρων και είπε:

«Η Αυτόνομη Διοίκηση αντλεί τη δύναμή της από την ενότητα και την υποστήριξη των λαών.

»Η κοινωνική τιμή που βασίζεται στις αρχές του δημοκρατικού έθνους και της αδελφοσύνης των λαών είναι η κοινή μας μοίρα.

»Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πόλη μας, να ενισχύουμε την ασφάλειά της και να προστατεύουμε την ελεύθερη ταυτότητά της».

Ο Οσμάν ευχαρίστησε τον λαό της Ράκα και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι μας εντάχθηκαν στο έργο της ανοικοδόμησης ενωμένοι γύρω από την Αυτόνομη Διοίκηση και έδωσαν μεγάλη υποστήριξη».

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με ομιλίες εκ μέρους της Γυναικείας Κοινότητας Zenubiya και του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ράκα και διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσελίκ για Γκιουλέν: Ήταν ένας προδότης – Το όνομά του πρέπει να γραφτεί δίπλα σε αυτό του Νετανιάχου

Οι Κούρδοι σκοτώνουν Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία

Οι Ιρακινοί με βοήθεια των ΗΠΑ σκότωσαν εμίρη του ISIS στο Ιράκ

Ο Γιαχία Σινουάρ ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος του

Πέθανε ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, ο μεγάλος εχθρός του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr