Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC αναλαμβάνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC αναλαμβάνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα σχέδιο για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα από την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC, η οποία ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε ζώνες πολέμου και καταστροφών με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Ουκρανία.

Το σχέδιο της GDC είναι να δημιουργήσει ανθρωπιστικές «φυσαλίδες» στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα έχουν την αποστολή να καθαρίσουν οποιαδήποτε τέτοια «φυσαλίδα» από τρομοκράτες και να υψώσουν ένα διαχωριστικό τείχος.

Η είσοδος σε αυτές τις «φυσαλίδες» θα απαγορεύεται εκτός από τους κατοίκους που ζουν στη γειτονιά, οι οποίοι θα λάβουν άδεια μέσω βιομετρικής ταυτοποίησης.

Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί βάσει του διεθνούς δικαίου, απασχολεί πρώην μαχητές σε επίλεκτες μονάδες του αμερικανικού και βρετανικού στρατού καθώς και Κούρδους μαχητές.

Αυτά υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσουν τις ανθρωπιστικές συνοδείες που θα εισέλθουν σε κάθε «φυσαλίδα» και θα αποτρέψουν την κλοπή εξοπλισμού από τη Χαμάς ή τη συλλογή προστασίας από εγκληματίες.

Η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να προέλθει από κονδύλια της αμερικανικής κυβέρνησης και δωρεές από το εξωτερικό.

Σε πρώτη φάση, η δραστηριότητα θα ξεκινήσει στη βόρεια Γάζα και η εταιρεία πιστεύει ότι χρειάζεται περίπου 100 άτομα για να εξασφαλίσει μια γειτονιά.

Σχετικά με την GDC

Η Global Delivery Company είναι μια ιδιωτική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κρατικούς φορείς, εταιρείες και ιδιώτες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, «Συνδεόμαστε με κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να καλύψουμε τα κενά καθώς προκύπτουν.

»Μαζί με αυτές τις οντότητες διασώζουμε αμάχους και παρέχουμε ζωτικό εξοπλισμό σε περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από τον πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές.

»Πολλές ΜΚΟ ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ειδικεύονται στη συγκέντρωση κεφαλαίων για καλούς σκοπούς, αλλά δεν διαθέτουν την τεχνική εμπειρία στην αποτελεσματική κατανομή αυτών των πόρων.

»Εκεί παρεμβαίνει η GDC – παρέχουμε κρίσιμη υποστήριξη σε τέτοιους οργανισμούς, ώστε να μπορούν να θέσουν αυτούς τους πόρους σε δράση χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν την υποδομή από την αρχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφροεβραίος Ισραηλίτης σκοτώθηκε πολεμώντας στη Γάζα – Ποιοι είναι οι Αφροεβραίοι Ισραηλίτες στο Ισραήλ

«Έμεινα χωρίς εσώρουχα ή παντελόνια»: Η Μία Σεμ αφηγείται οδυνηρές στιγμές από την αιχμαλωσία της Χαμάς

Περιοδικό TIME: Όπως τον Χίτλερ το 1945 έτσι και τον Σινουάρ το 2024

Οι ΗΠΑ εξολόθρευσαν 35 μέλη του ISIS στην Ανατ. Συρία

Έρευνα των ΗΠΑ για τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων, περί των σχεδίων επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr