Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα στέλνει 12.000 στρατιώτες για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Βόρεια Κορέα στέλνει 12.000 στρατιώτες για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να στείλει «μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές δυνάμεις» για να στηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, μετέδωσε την Παρασκευή 18/10 το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της Σεούλ.

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) έμαθε ότι ο Βορράς αποφάσισε πρόσφατα να στείλει τέσσερις ταξιαρχίες των 12.000 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, στον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε το Yonhap.

Η NIS αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αναφορά στο AFP.

«Η μετακίνηση των Bορειοκορεατικών στρατευμάτων έχει ήδη αρχίσει», δήλωσε πηγή της NIS στο Yonhap.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα εκπαιδεύει 10.000 στρατιώτες για να υποστηρίξει τη Ρωσία στον αγώνα της κατά του Κιέβου.

«Προετοιμάζουν στο έδαφός τους, 10.000 στρατιώτες, αλλά δεν τους μετέφεραν ήδη στην Ουκρανία ή στη Ρωσία», δήλωσε ο Ζελένσκι μετά από συνάντηση με υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι η Ρωσία βασίζεται στα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας για να αντισταθμίσει τις σημαντικές απώλειές της, καθώς πολλοί νέοι Ρώσοι προσπαθούν να αποφύγουν τη στράτευση.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ασφαλείας την Παρασκευή με αφορμή την κίνηση της Πιονγιάνγκ.

Η συνεδρίαση ανέφερε ότι οι στενοί στρατιωτικοί δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας έχουν προχωρήσει «πέρα από τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών σε πραγματική ανάπτυξη στρατευμάτων».

Η Πιονγιάνγκ και η Μόσχα είναι σύμμαχοι από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, με τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον να ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει όπλα για χρήση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο, με τις δύο χώρες να υπογράφουν μια συνθήκη αμοιβαίας άμυνας, τροφοδοτώντας τις εικασίες για περαιτέρω μεταφορές όπλων – οι οποίες παραβιάζουν πλειάδα κυρώσεων του ΟΗΕ και στις δύο χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΝΑΤΟ: Μισό όχι από Ρούτε στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι

Σολτς: Ναι σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για ειρήνη στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ «ανησυχούν» αν στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πολεμάνε στην Ουκρανία

Η Γερμανία σταματά την προμήθεια βαρέων οχημάτων μάχης στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έστησαν ενέδρα σε ρωσική μηχανοκίνητη φάλαγγα και την κατέστρεψαν (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr