Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλον Μασκ έδωσε 75 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές

Ο Έλον Μασκ έδωσε 75 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Έλον Μασκ έδωσε περίπου 75 εκατ. δολάρια στην οργάνωση που ίδρυσε για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Μασκ έκανε αρκετές δωρεές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στην America Pac, την επιτροπή πολιτικής δράσης, σύμφωνα με ομοσπονδιακή κατάθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η ομάδα έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 96 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση του πρώην προέδρου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητη μη κερδοσκοπικό οργανισμό OpenSecrets, και περίπου 10 εκατ. δολάρια επιπλέον για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο σε εκλογικές αναμετρήσεις, αναφέρουν οι FT.

Η οργάνωση America PAC (Political Action Committee, Επιτροπή Πολιτικής Δράσης), η οποία επικεντρώνεται στο να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές σε διαφιλονικούμενες πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα, δαπάνησε γύρω στα 72 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό αυτό στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της America PAC κατά την περίοδο αυτή.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ισχυριστεί πως ψήφιζε στο παρελθόν δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρία, έκανε στις εκλογές αυτές απότομη στροφή προς τα δεξιά.

Τον Ιούλιο εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και νωρίτερα αυτό το μήνα εμφανίσθηκε μαζί του σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Μασκ είπε πως, για να παρακολουθήσει κανείς τις ομιλίες του από «αύριο βράδυ μέχρι τη Δευτέρα», χρειάζεται απλώς να υπογράψει μια αίτηση στον ιστότοπο της America PAC.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της δωρεάς του Μασκ –που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τραμπ σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο– έρχονται καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά του από τη Δημοκρατική αντίπαλό του Καμάλα Χάρις σε μια στενή κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ απέκτησε επίσης σημαντική οικονομική υποστήριξη από τη Μίριαμ Άντελσον, σύζυγο του αείμνηστου καζίνου Sheldon Adelson, η οποία έδωσε 95 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία υπέρ του Τραμπ.

Ο ανιχνευτής δημοσκοπήσεων των Financial Times τοποθετεί τη Χάρις επί του παρόντος 2,6% μπροστά από τον Τραμπ σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε επτά κρίσιμες πολιτείες καταγράφεται αδιέξοδο, με μόλις τρεις εβδομάδες για την κούρσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ο Όλαφ Σολτς υπόσχεται όπλα στο Ισραήλ

Το Ισραήλ «τσακίζει» τη Χεζμπολάχ – Οι ισλαμιστές «τζάμπα μάγκες» κλαψουρίζουν και ζητάνε εκεχειρία

Ανάλυση New York Times: Οι πιθανοί ιρανικοί στόχοι της ισραηλινής επίθεσης και το ζήτημα των πυρηνικών

Οι ΗΠΑ «ανησυχούν» αν στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πολεμάνε στην Ουκρανία

Το Ισραήλ θα χτυπήσει το Ιράν πριν τις 5/11 – «Το Ισραήλ ακούει τις ΗΠΑ, αλλά λαμβάνει αποφάσεις με βάση το δικό του εθνικό συμφέρον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr