Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

The Mail on Sunday: Η Χαμάς σχεδίαζε χτύπημα στο Τελ Αβίβ, όπως αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου

The Mail on Sunday: Η Χαμάς σχεδίαζε χτύπημα στο Τελ Αβίβ, όπως αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αποκάλυψη πως η Χαμάς ήθελε να υλοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, αντίστοιχη της 11ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, χτυπώντας τους τρεις μεγαλύτερους ουρανοξύστες του, προχώρησε η βρετανική εφημερίδα The Mail on Sunday.

Επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα της Χαμάς που είναι εν γνώσει του Ισραήλ, στο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, αναφέρεται πως η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε ένα χτύπημα που θα είχε τη δύναμη να ταρακουνήσει την περιοχή και να προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, με στόχο να επαναλάβουν ανάλογο πλήγμα των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας, η Χαμάς είχε εκπονήσει ένα σχέδιο πλήρους κλίμακας εισβολής στο Ισραήλ, πολύ μεγαλύτερης από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Το έγγραφο των 36 σελίδων που αποκαλύφθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας περιγράφει λεπτομερώς πώς οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν το Ισραήλ από ξηρά, θάλασσα και αέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός τρομακτικού σχεδίου βομβαρδισμού τριών ουρανοξυστών στο Τελ Αβίβ.

Το συγκεκριμένο τρομοκρατικό σχέδιο αποσκοπούσε στο να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κρίση για τον εχθρό – το Ισραήλ.

Τα σχέδια της Χαμάς ανακαλύφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε έναν σκληρό δίσκο κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στη βάση Μπαντέρ, κοντά στην πόλη της Γάζας, τον Νοέμβριο του 2023, μόλις έναν μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Το έγγραφο περιείχε λεπτομέρειες για το πώς οι τζιχαντιστές της Χαμάς θα επιτίθονταν στο Ισραήλ από διαφορετικά μέτωπα, χρησιμοποιώντας χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις, και θα προκαλούσαν καταστροφές στις υποδομές της χώρας.

Αξιωματούχοι ασφαλείας από το Ισραήλ επισημαίνουν ότι το έγγραφο αυτό πιθανότατα συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, περίπου ένα χρόνο πριν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, και πιστεύουν ότι αποτελεί ένα αυθεντικό σχέδιο της Χαμάς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το έγγραφο καταδεικνύει πως η επίθεση δεν ήταν μια αυθόρμητη πράξη, αλλά μια μελετημένη ενέργεια που σχεδιάστηκε χρόνια πριν και είχε ως στόχο να προκαλέσει τεράστιες απώλειες και να αποσταθεροποιήσει πλήρως το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αφού το Ισραήλ θα είχε παραλύσει από το σοκ της καταστροφής στο Τελ Αβίβ, οι τζιχαντιστές της Χαμάς θα κινούνταν προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να «απελευθερώσουν» το τζαμί Αλ Άκσα και να καταλάβουν την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Επιπλέον, στο έγγραφο αναφέρεται ότι «οι ηγέτες του έθνους [των μουσουλμάνων]» θα φέρουν τη νίκη «εξευτελίζοντας τα παιδιά του Ισραήλ» και «υψώνοντας τη σημαία του Ισλάμ πάνω από την Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος;

Η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τον εσωτερικό διχασμό του Ισραήλ για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις για να εξαπολύσει επίθεση στις 7/10

«Το Ισραήλ έχει περιορίσει τους στόχους της απάντησής του στο Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές» λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Χρήσιμος Ηλίθιος του Ερντογάν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου;

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr