Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι πήραν λάφυρο από τους Ουκρανούς ένα Leopard 2A6 και λεπτομερώς το εξετάζουν

Οι Ρώσοι πήραν λάφυρο από τους Ουκρανούς ένα Leopard 2A6 και λεπτομερώς το εξετάζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα γερμανικής κατασκευής άρμα Leopard 2A6, που καταλήφθηκε κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, παραδόθηκε στην Uralvagonzavod, η οποία κατασκευάζει T-72, για λεπτομερή εξέταση.

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ειδικοί θα αναλύσουν τα εξαρτήματα, τα συστήματα και τα υποσυστήματα του τανκ για να αξιολογήσουν τις στρατιωτικές και τεχνικές του ικανότητες.

«Οι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν ανάλυση των εξαρτημάτων, των συστημάτων και των υποσυστημάτων του τανκ για να αξιολογήσουν το πραγματικό στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο διαφόρων συστημάτων και του ίδιου του οχήματος που καταλήφθηκε», ανέφερε η δήλωση στα ΜΜΕ.

Το Leopard 2A6 είναι ένα από τα πιο προηγμένα άρματα μάχης δυτικής κατασκευής που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή, που χρησιμοποιείται κυρίως από χώρες του ΝΑΤΟ.

Η σύλληψή του, επομένως, παρουσιάζει μια πιθανή ευκαιρία για τη Ρωσία να μελετήσει ένα σύστημα που έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά εναντίον των δυνάμεών της από τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Παρά αυτούς τους ισχυρισμούς για τη διεξαγωγή έρευνας για το Leopard 2, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα βιομηχανική ικανότητα της Ρωσίας είναι ανεπαρκής για την αντίστροφη μηχανική ή την αναπαραγωγή του τανκ.

Το τελευταίο ρωσικό τανκ, το T-90M, αναπτύχθηκε ως απάντηση στα σύγχρονα δυτικά και αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Ωστόσο, η ανάλυση των ρωσικών αρμάτων μάχης που καταλήφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις υποδηλώνει ότι η Ρωσία παραμένει εξαρτημένη από ξένα εξαρτήματα και δεν έχει προχωρήσει σημαντικά την παραγωγή αρμάτων της πέρα ​​από τη δεκαετία του 1990.

Ενώ η εξέταση του Leopard 2A6 μπορεί να παρέχει πληροφορίες για τις δυτικές τεχνολογίες, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απίθανο να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμες ανακαλύψεις για τις ικανότητες κατασκευής τανκ της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γαλλία παραδίδει στην Ουκρανία αναβαθμισμένα Mirage 2000 το πρώτο τρίμηνο του 2025

Πώς τα ρωσικά drones FPV καταστρέφουν τα σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία.

Ανθεκτική Κοινωνία και Προστασία Κρίσιμων Υποδομών σε περίοδο Ειρήνης, Κρίσης και Πολέμου

Διακήρυξη της 11ης Συνόδου Κορυφής των MED9, στην Πάφο

DW: Κρατάει χρόνια η σχέση Τραμπ-Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr