Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο λιβανέζικος στρατός συνέλαβε δύο Σύρους για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Ο λιβανέζικος στρατός συνέλαβε δύο Σύρους για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο Σύρους με την υποψία ότι είχαν στρατολογηθεί για να δουλέψουν ως κατάσκοποι για το Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του λιβανικού στρατού συνέλαβαν δύο Σύρους «για τη φωτογράφιση διαφορετικών τόπων… και την τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων των εχθρικών αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται σε δήλωση του στρατού στο κοινωνικό δίκτυο «X».

Οι συλλήψεις ήταν «αποτέλεσμα παρακολούθησης και ιδιαιτέρως παρακολούθησης ισραηλινών κατασκοπευτικών δικτύων και εχθρικών πρακτόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο Σύροι είχαν επίσης τεκμηριώσει «επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και την ανάκτηση πτωμάτων» σε ισραηλινά πλήγματα και «στρατολογήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι δικαστικές Αρχές διεξάγουν έρευνα.

Οι λιβανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες όλα αυτά τα χρόνια με την υποψία ότι συνεργάζονται με το Ισραήλ, με ορισμένους να τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης έως και 25 ετών.

Οι υποψίες έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα από όταν το Ισραήλ σκότωσε ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: «…ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα να σταθούμε ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση»

Ισραηλινοί Άραβες του ISIS σχεδίαζαν να ανατινάξουν ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ

Προσκύνησαν τον Ερντογάν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής – Εξευτέλισαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Να μην γίνει ο Λίβανος νέα Γάζα» – Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο, όσο το Ισραήλ δεν αποκαλύπτει το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν

50.000 πρόσφυγες από τον Λίβανο αναμένονται στο συριακό Κουρδιστάν (AANES)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr