Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινοί Άραβες του ISIS σχεδίαζαν να ανατινάξουν ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ

Ισραηλινοί Άραβες του ISIS σχεδίαζαν να ανατινάξουν ουρανοξύστες στο Τελ Αβίβ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισραηλινή Αστυνομία και η ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας Shin Bet ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν πρόσφατα μια συνωμοσία πέντε Ισραηλινών πολιτών αραβικής καταγωγής και μουσουλμανικού θρησκεύματος που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με αυτοκίνητο/βόμβα (VBIED) στο εμπορικό κέντρο Azrieli του Τελ Αβίβ, για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Να σημειωθεί ότι περίπου το 21% (2.065.000 πληθυσμός) των Ισραηλινών πολιτών είναι Άραβες μουσουλμάνοι, Παλαιστίνιοι δηλαδή και είναι απορίας άξιο να αναρωτηθεί κανείς ποια ακριβώς γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων διέπραξε το Ισραήλ όταν σήμερα ένας στους πέντε Ισραηλινούς πολίτες είναι Άραβας/Παλαιστίνιος μουσουλμάνος [Διαβάστε ΕΔΩ].

Οι πέντε κάτοικοι της Ταϋμπέχ, στο κεντρικό Ισραήλ, σχημάτισαν μια τρομοκρατική ομάδα «συμμάχων» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι πέντε συνελήφθησαν μετά από μυστική έρευνα ενός μήνα και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες τις επόμενες ημέρες.

Οι αρχηγοί του πυρήνα κατονομάστηκαν ως Μαχμούντ Αζάμ (Mahmoud Azam) και Ιμπραήμ Σεΐκ Γιούσεφ (Ibrahim Sheik Yousef).

Στρατολόγησαν άλλους τρεις, τον Σατζέντ Μασάρουα (Sajed Masarwa), τον Αμπντουλά Μπαράνσι (Abdullah Baransi) και τον Αμπντέλ Καρίμ Μπαράνσι (Abdel Kareem Baransi).

Η Αστυνομία και η Shin Bet λένε ότι οι πέντε μελέτησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και συζήτησαν την ποσότητα των εκρηκτικών που απαιτούνται για την κατάρριψη των εμβληματικών πύργων Azrieli του Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες τόνισαν ότι ο Αζέμ κι ο Γιούσεφ ήταν σε επαφή με ξένους πράκτορες του ISIS και σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συναντηθούν με στελέχη του ISIS.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια «ακριβών και αποτελεσματικών επιχειρησιακών πληροφοριών» και σταμάτησε στα προκαταρκτικά του στάδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: «…ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και ταυτόχρονα να σταθούμε ενάντια στον εθνικισμό και την εθνική περιχαράκωση»

Προσκύνησαν τον Ερντογάν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής – Εξευτέλισαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Να μην γίνει ο Λίβανος νέα Γάζα» – Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο, όσο το Ισραήλ δεν αποκαλύπτει το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν

50.000 πρόσφυγες από τον Λίβανο αναμένονται στο συριακό Κουρδιστάν (AANES)

Η φιλοϊρανική Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για τέσσερις επιθέσεις με ντρόουν στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr