Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN: Οι ΗΠΑ έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να περιορίσουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο

Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN: Οι ΗΠΑ έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να περιορίσουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο εβδομάδες αφού το Ισραήλ ανέτρεψε την πρόταση εκεχειρίας των ΗΠΑ και των συμμάχων με τη Χεζμπολάχ, η Ουάσιγκτον δεν κάνει κινήσεις για να την αναβιώσει και έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να διαμορφώσει και να περιορίσει τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο και κατά του Ιράν, αντί να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Η αδυναμία των ΗΠΑ να σταματήσουν τους έντονους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.400 ανθρώπους σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόμη, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η κυβέρνηση του Νετανιάχου αγνοεί τις εκκλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για περισσότερη αυτοσυγκράτηση, όπως έγινε στη Γάζα, αφήνοντας τον Λευκό Οίκο να φαίνεται ξανά άβουλος.

Οι ανησυχίες εντός της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι υψηλές, λένε αξιωματούχοι, ότι αυτό που έχει υποσχεθεί το Ισραήλ πως θα ήταν μια περιορισμένη επιχείρηση θα εξελιχθεί σύντομα σε μεγαλύτερης κλίμακας και παρατεταμένη σύγκρουση.

Οι προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για διαπραγμάτευση κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχουν επίσης αποτύχει.

Όπως και με τη Γάζα, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε αρχικά μια πολύ μεγαλύτερη χερσαία εισβολή στον Λίβανο προτού οι ΗΠΑ τον πείσουν να μειώσει.

Αλλά αναγνωρίζουν επίσης αυτό που έμαθαν τον τελευταίο χρόνο, το οποίο είναι ότι η επιρροή των ΗΠΑ είναι περιορισμένη όταν πρόκειται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Αθήνα ο Τζέφρι Πάιατ για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Τραμπ: Οι μετανάστες «έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους»

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι την υλοποίηση των ιερών αποστολών μας»

Απανωτά πλήγματα στη Βηρυτό κατά της Χεζμπολάχ εξαπέλυσε το Ισραήλ

Μπορέλ: Ομολογία αποτυχίας για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr