Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται για άλλη μια φορά στο χείλος μιας ευρύτερης και καταστροφικής σύγκρουσης καθώς όπως όλα δείχνουν η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν ενδέχεται να σημειωθεί ακόμα και τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στη Μέση Ανατολή, Σταύρος Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός έχει καταθέσει την πρότασή του στην πολιτική ηγεσία για ένα χτύπημα που θα είναι σκληρό θα ελαχιστοποιεί τα ρίσκα αλλά θα είναι μια ευκαιρία για να τιμωρηθεί το Ιράν.

Στο μεταξύ καθώς πυκνώνουν οι αναφορές ότι ένα χτύπημα επίκειται άμεσα, στο Ισραήλ έφτασε και ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) στρατηγός Μάικλ Κουρίλα με την παρουσία του να μην θεωρείται καθόλου τυχαία.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τους πολίτες του Ισραήλ επανέλαβε την απόφασή του για απάντηση στο Ιράν για την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση στις πόλεις και τους πολίτες της, ούτε καν το Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του.

«Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις — και θα το κάνουμε».

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας» πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Γαλλίας, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τις σημερινές δηλώσεις του με τις οποίες ζητούσε να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ.

«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ.

»Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και ορισμένοι άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους», είπε ο Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σχόλια του ισραηλινού στρατού που ανέφερε ότι ετοιμάζεται για την απάντηση στην ιρανική επίθεση, προειδοποιώντας ότι θα είναι «σοβαρή και σημαντική».

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι η επίθεση του Ιράν με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους στη χώρα θα «έχει συνέπειες».

Περισσότερα:

🔴 Πρωθυπουργός Νετανιάχου: «Έχουμε το καθήκον και το δικαίωμα να απαντήσουμε στην ιρανική επίθεση — και θα νικήσουμε».

Τόνισε τις ενέργειες του Ισραήλ για να αποτρέψει μια μεγαλύτερη σφαγή από αυτή της 7ης Οκτωβρίου και επιβεβαίωσε ότι η ισορροπία ισχύος στο βορρά αλλάζει.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης τη δέσμευσή του για τους 101 πολίτες που απήχθησαν στη Γάζα, δηλώνοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους φέρουν πίσω στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ανέφερε τις συνεχιζόμενες αλλαγές ασφαλείας κατά μήκος των βόρειων συνόρων, υποδεικνύοντας ότι απομένει πολλή δουλειά.

Υπενθύμισε σε όλους ότι οι πρόσφατες επιθέσεις από τη Γάζα, την Υεμένη, τον Λίβανο και το Ιράκ συντονίστηκαν από το Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε δύο άνευ προηγουμένου επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων στο ισραηλινό έδαφος.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι καμία χώρα δεν θα ανεχόταν τέτοιες ενέργειες και το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το βίντεο του πρωθυπουργού Νετανιάχου έστειλε ένα αιχμηρό μήνυμα στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, δηλώνοντας: «Το Ισραήλ θα κερδίσει με ή χωρίς εσάς — η ντροπή σας θα αντηχεί πολύ αφότου επικρατήσουμε».

Κυκλοφορούν εικασίες ότι ένα σημαντικό χτύπημα μπορεί να πραγματοποιηθεί «απόψε».

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει πιθανότητα 80% τα χτυπήματα να γίνουν απόψε [Σαββάτου 5/10 προς Κυριακή 6/10].

Αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ιορδανία έχουν εκδώσει συμβουλές για την ασφάλεια στους υπαλλήλους τους, επικαλούμενες τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προειδοποιώντας για «πιθανή πυραυλική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες».

Η συμβουλή, που αναφέρεται σε αμερικανικές πηγές, υποδηλώνει ότι «μια επίθεση από το Ισραήλ στο Ιράν μπορεί να είναι επικείμενη».

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή έχουν λάβει συμβουλές να είναι προετοιμασμένα να καταφύγουν στη θέση τους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σκάφη του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) έχουν εγκαταλείψει το λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, φέρεται ότι λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενο ισραηλινό χτύπημα.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Χαγκάρι, ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 440 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο μέσω χερσαίων επιχειρήσεων.

Ο Χαγκάρι προειδοποίησε ότι τρομοκράτες ενδέχεται να επιχειρήσουν επιθέσεις στο εσωτερικό μέτωπο κατά την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν τις βάσεις της πολεμικής αεροπορίας στο Νεβατίμ και στο Τελ Νοφ, αλλά κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές, και οι δύο βάσεις παραμένουν πλήρως επιχειρησιακές.

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι το Ιράν θα δει «πράξεις, όχι λόγια» όταν το Ισραήλ απαντήσει στην πυραυλική επίθεση.

Το Ισραήλ σχεδιάζει δυνατή απάντηση στο Ιράν – Πιθανόν να στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις

🔴 Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι η απάντησή του στην πυραυλική επίθεση του Ιράν είναι «επικείμενη» και θα είναι «πολύ ισχυρή» και «επώδυνη».

🔴 Ο ισραηλινός στρατός ανέβασε το επίπεδο συναγερμού σε όλα τα μέτωπα, προετοιμάζοντας μια σημαντική επιχείρηση στο Ιράν.

Το σχέδιο για αυτή την επιχείρηση είναι έτοιμο, με την τελική έγκριση να αναμένεται από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγού Κουρίλα.

Δημοσιεύματα υποδηλώνουν ότι το Ισραήλ μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ειδικά εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν έχει ξαναρχίσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει τις τοποθεσίες εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν ως αντίποινα για την πυραυλική επίθεση.

Το Ισραήλ δεν έχει δώσει καμία διαβεβαίωση στις ΗΠΑ για τη μη στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ζήτησε δημόσια για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Αρκετά έθνη φέρεται να παρέχουν στο Ισραήλ ανεφοδιασμό και υποστήριξη πληροφοριών για τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν το σύστημα αεράμυνας S-400 στο Ιράν εν αναμονή ενός ισραηλινού πλήγματος, σύμφωνα με ιρανικές πηγές που επικαλούνται ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν επισκέφθηκε το Σάββατο 5/10 τη Δαμασκό, πραγματοποιώντας συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ για τη δημιουργία συμμαχίας κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόβοι στη Γερμανία για αντισημιτικά επεισόδια με αφορμή τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Αμείωτη η υστερία Ερντογάν: Μίλησε για «ύπουλο σχέδιο» του Ισραήλ με στόχο την Τουρκία

Φόβοι ότι θα «ξεφύγει» η τιμή του πετρελαίου – Σενάρια ακόμη και 250 δολάρια το βαρέλι

Θέμα ωρών η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr