Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέμα ωρών η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Θέμα ωρών η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέμα χρόνου –ίσως και ωρών– φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά Μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.

Την ίδια ώρα, τα θύματα των επιθέσεων στον Λίβανο έχουν ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου απεύθυνε διάγγελμα.

Στις πρώτες του δηλώσεις επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι ζήτησε να σταματήσει η προμήθεια όπλων στο Ισραήλ, το οποίο διεξάγει πολέμους στη Γάζα και τον Λίβανο.

«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας υπό την ηγεσία του Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ.

»Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους», είπε ο Νετανιάχου σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός πέτυχε να καταστρέψει μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ και άλλαξε την πορεία του πολέμου ενάντια στην υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα.

«Καταστρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της σειράς πυραύλων και ρουκετών που κατασκεύασε η Χεζμπολάχ με τα χρόνια», είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προσθέτοντας:

«Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου και την ισορροπία του πολέμου».

«Έχουμε εκφραστεί ομόφωνα υπέρ μιας άμεσης και διαρκούς κατάπαυσης του πυρός και έχουμε δηλώσει τη δέσμευσή μας για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», είπε ο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της «Γαλλοφωνίας», προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την υποστήριξη του Λιβάνου τον Οκτώβριο.

Ο Μακρόν εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις για την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει στρατεύματα σε χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο.

«Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έκανε άλλη επιλογή», ​​είπε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην απόφασή του να μην εισακούσει τις εκκλήσεις από το Παρίσι και την Ουάσιγκτον για κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόβοι στη Γερμανία για αντισημιτικά επεισόδια με αφορμή τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Αμείωτη η υστερία Ερντογάν: Μίλησε για «ύπουλο σχέδιο» του Ισραήλ με στόχο την Τουρκία

Φόβοι ότι θα «ξεφύγει» η τιμή του πετρελαίου – Σενάρια ακόμη και 250 δολάρια το βαρέλι

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr