Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Κάθε έθνος στον κόσμο πρέπει να ενωθεί μαζί μας για να καταδικάσουμε» την «θρασύδειλη» ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Κάθε έθνος στον κόσμο πρέπει να ενωθεί μαζί μας για να καταδικάσουμε» την «θρασύδειλη» ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ «θρασύδειλη και απαράδεκτη» και λέει ότι «κάθε έθνος στον κόσμο πρέπει να ενωθεί μαζί μας για να την καταδικάσουμε».

Ο Μίλερ είπε σε μια ενημέρωση Τύπου ότι οι εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στην αποτροπή της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει αυτές τις χώρες, λέγοντας ότι θα τις αφήσει να μιλήσουν από μόνες τους.

Διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ λίγο πριν την εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων με στόχο το Ισραήλ.

«Αυτό που είδατε το Ιράν να κάνει σήμερα ήταν να υπερασπιστεί μια τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε εμφατικά ο Μίλερ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε επίσης κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Ιράν ότι η πυραυλική επίθεσή του έγινε ως απάντηση στην παραβίαση της κυριαρχίας του από το Ισραήλ όταν σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

«Αυτό το γεγονός δεν είχε καμία σχέση με την κυριαρχία του Ιράν.

»Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει δημιουργήσει το Ιράν εδώ και χρόνια, ως μέσα υπονόμευσης και επίθεσης στο κράτος του Ισραήλ, πρώτα αποδυναμώθηκαν τους τελευταίους μήνες και στη συνέχεια πιο πρόσφατα τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο Μίλερ, τονίζοντας την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ.

«Στον βαθμό που οποιοσδήποτε Ιρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο ή στη Συρία, αυτό οφείλεται στο ότι συναντούσαν ηγέτες τρομοκρατών», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο [Αμερικανός] πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια.

»Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα ισραηλινά «Βέλη» αναχαίτισαν με ακρίβεια τους βαλλιστικούς του Ιράν

Ιρακινοί σιίτες φιλοϊρανοί πολιτοφύλακες προειδοποίησαν να μην χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος του Ιράκ για αντίποινα στο Ιράν

Ισραήλ: Σε δύο κύματα, με 200 πυραύλους, η ιρανική επίθεση

Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες στην Κύπρο λόγω του πολέμου στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός υπόσχεται πως θα απαντήσει στην πυραυλική επίθεση του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr