Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σφυροκοπά τους σιίτες ισλαμιστές σε Λίβανο και Υεμένη – Πιθανή περιορισμένη εισβολή

Το Ισραήλ σφυροκοπά τους σιίτες ισλαμιστές σε Λίβανο και Υεμένη – Πιθανή περιορισμένη εισβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός του Ισραήλ ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, πραγματοποιώντας μικρές επιδρομές στον Λίβανο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνονται και στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το ABC, η κυβέρνηση Νετανιάχου «έχει απορρίψει όλες τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, αγνοώντας τις σχετικές εκκλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο αμερικανικό Μέσο, ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και εξετάζεται να πραγματοποιηθεί μια πιο περιορισμένη.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν λιμάνι της Υεμένης, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες Χούτι, ενώ βομβάρδισε και αποθήκες τους.

«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούτι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.

Επίσης, στους στόχους περιλαμβάνονταν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και το λιμάνι απ’ όπου εισάγεται πετρέλαιο στην Υεμένη.

Προειδοποίηση από το Ιράν

«Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του «Άξονα της Αντίστασης», τη μία μετά την άλλη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Πεζεσκιάν είπε ότι πρέπει να στηριχθεί ο Λίβανος.

«Οι Λιβανέζοι μαχητές δεν θα πρέπει να αφεθούν μόνοι σε αυτή τη μάχη, ώστε το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) να μην επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης (σ.σ. όπως αυτοαποκαλούνται το Ιράν και οι σύμμαχοί του), τη μία μετά την άλλη», είπε.

Ένας υποδιοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ο Αμπάς Νιλφορουσάν, σκοτώθηκε επίσης μαζί με τον Νασράλα στη Βηρυτό.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοιες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες.

»Μια αποφασιστική αντίδραση είναι απαραίτητη», πρόσθεσε ο Πεζεσκιάν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νασέρ Καναανί καταδίκασε τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη, λέγοντας ότι χτυπήθηκαν «πολιτικές υποδομές», όπως μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δεξαμενές καυσίμων.

«Το Ιράν για άλλη μια φορά προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει η πολεμοκαπηλία του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο Καναανί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου από τους Χούτι – Εκτόξευσαν τον πύραυλο «Palestine 2»

Γκάλαντ: «Κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος για το Ισραήλ», δήλωσε μετά την αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

Το Ισραήλ έπληξε λιμάνι της Υεμένης – Χτυπήθηκαν και αποθήκες των Χούτι

Ο Ερντογάν καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr