Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανασύρθηκε άθικτο το πτώμα του Νασράλα – Τώρα οι «ψεκ» θα λένε ότι… αγιοποιήθηκε

Ανασύρθηκε άθικτο το πτώμα του Νασράλα – Τώρα οι «ψεκ» θα λένε ότι… αγιοποιήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα στοιχεία για το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό που εξόντωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τον θεοκράτη τύραννο που είχε απειλήσει και την Κύπρο μας, βλέπουν την Κυριακή 29/9 το φως της δημοσιότητας, ενώ ο Λίβανος συνεχίζει να συγκλονίζεται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Το πτώμα του ισλαμιστή τυράννου Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε από τον τόπο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτο, σύμφωνα με ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Λιβανέζοι διασώστες ανέσυραν τη σορό του Χασάν Νασράλα, αρχηγού της Χεζμπολάχ από κρατήρα 40 μέτρων, που άνοιξε από το ισραηλινό χτύπημα.

Οι πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το σώμα του Νασράλα δεν είχε άμεσες πληγές και φαίνεται ότι η αιτία του θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νασράλα σκοτώθηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης που ισοπέδωσε τα γύρω κτίρια, με τη σορό να είναι άθικτη σε μεγάλο βαθμό.

Η ανάσυρση της τυλιγμένης με σάβανο σορού του Νασράλα.

Μην εκπλαγείτε εάν οι ψεκασμένοι δεισιδαίμονες αρχίζουν να διαδίδουν ότι ο Νασράλα με κάποιο «μεταφυσικό» τρόπο «αγιοποιήθηκε», διότι και οι μουσουλμάνοι είναι επιρρεπείς σε τέτοια παράδοξα.

Προς απόδειξη της παραπάνω υπόθεσης, ήδη εικόνες ενός «αγγελικού» Νασράλα στον παράδεισο, «αγιοποιημένες» εικόνες του θεοκράτη, διακινούνται στο Twitter κι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις.


Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο 28/9 που επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Νασράλα δεν διευκρίνισε πώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 29/9 ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είπαν ότι ο Ναμπίλ Καούκ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το Σάββατο.

Ο Ισραηλινός Στρατός περιέγραψε τον Κάουκ ως «κοντά στην κορυφή» της Χεζμπολάχ και συνέχισε λέγοντας ότι «εμπλέκεται άμεσα στην προώθηση τρομοκρατικών σχεδίων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του».

Ο Καούκ ήταν βετεράνος μέλος της Χεζμπολάχ από τη δεκαετία του 1980 και στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον του το 2020.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Αλί Καρακέ, που παρουσιάστηκε ως διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, όπως και άλλα ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν μαζί με τον Νασράλα.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την Κυριακή 29/9 ότι ο ανώτατος διοικητής Αλί Καρακέ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο Αμπάς Νιλφορουσάν, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, σκοτώθηκε επίσης στο πλήγμα της Παρασκευής 27/9.

Το καταφύγιο του Nasrallah, 90 πόδια [28 μέτρα] κάτω από τη γη. Έγινε το φέρετρό του ⚰️

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε την Κυριακή 29/9 πως η δολοφονία του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στη Βηρυτό είναι ένα «φρικτό έγκλημα» που δεν θα μείνει αναπάντητο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, δήλωσε πως οι συνεργαζόμενες με το Ιράν ένοπλες οργανώσεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ με τη βοήθεια της Τεχεράνης μετά τη δολοφονία του Νασράλα, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση», δήλωσε ο Καλιμπάφ.

Ο ίδιος απείλησε επίσης τις ΗΠΑ, λέγοντας:

«Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα και (…) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις».

Ο αντιπρόεδρος του Ιράν για Στρατηγικές Υποθέσεις, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Νασράλα, δήλωσε την Κυριακή 29/9 σε κρατικά ΜΜΕ πως το Ιράν θα αντιδράσει σε κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει απέναντι στο Ισραήλ.

Η κατάσταση στη Βηρυτό «επιδεινώνεται με την ώρα»

Πολλοί κάτοικοι της Βηρυτού αναγκάστηκαν να ζουν στους δρόμους εξαιτίας των σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει μετακινηθεί στα νότια και τα ανατολικά.

«Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις για να περιγράψεις την κατάσταση, αλλά χειροτερεύει κάθε ώρα», δήλωσε ο Τζαντ Ασάφ, υπεύθυνος ανθρωπιστικού προγράμματος της Ισλαμικής Αρωγής στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Οι άνθρωποι κατασκηνώνουν σε πάρκα, στην παραλία ή απλώς στην άκρη του δρόμου», πρόσθεσε.

«Εκατοντάδες σχολεία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια σε όλη τη χώρα, αλλά πολλά από αυτά είναι πλέον γεμάτα σε σημείο ασφυκτικό και πρέπει να απομακρύνουν τους ανθρώπους καθώς δεν έχουν άλλο χώρο.

»Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται», πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων λέει ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έκτακτης ανάγκης για την παροχή τροφής σε έως και 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί λόγω της βίας στον Λίβανο.

Αυξάνονται τα θύματα από τους συνεχείς βομβαρδισμούς

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) αναφέρει ότι τουλάχιστον 17 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε την πόλη Ζμπούντ στη βόρεια κοιλάδα Μπεκάα της χώρας.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Από to Σάββατο 28/9 ο ισραηλινός στρατός «έχει πλήξει εκατοντάδες στόχους τρομοκρατών της Χεζμπολάχ σε όλον τον Λίβανο», σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα λιβανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές της περασμένης νύχτας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρανός πράκτορας πρόδωσε τον Νασράλα στους Ισραηλινούς και τον βομβάρδισαν

Ο γενίτσαρος Φιντάν θρηνεί για τον «αναντικατάστατο» Νασράλα

«Ιστορική καμπή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή η εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου

Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν στα ίχνη του Χασάν Νασράλα και τον σκότωσαν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr