Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Χούτι δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ, διαμηνύει ο ηγέτης τους

Οι Χούτι δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ, διαμηνύει ο ηγέτης τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης «δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», διεμήνυσε την Πέμπτη 26/9 ο ηγέτης τους, καθώς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της σιιτικής λιβανέζικης παραστρατιωτικής παράταξης – πολιτικού κόμματος.

Σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο ηγέτης των ανταρτών, Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούτι, υποστήριξε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τις επιθέσεις στον Λίβανο προκειμένου να μην επιτρέψει στη Χεζμπολάχ «να υποστηρίξει τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους».

Οι Χούτι αποτελούν μέρος του αποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης», μιας συμμαχίας φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων που περιλαμβάνει επίσης την παλαιστινιακή Χαμάς, τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και ιρακινές παραστρατιωτικές φατρίες.

Οι αντάρτες της Υεμένης έχουν ήδη εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ενώ βάζουν στο στόχαστρό τους πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε «ένδειξη αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ηγέτης των Χούτι υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ είναι «ισχυρότερη από ποτέ» και ότι έχει τη «δυνατότητα να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στην κατεχόμενη Παλαιστίνη».

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούτι.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι μεταφέρει το «κέντρο βάρους» των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα βόρεια σύνορά του, σφυροκοπώντας θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξεκίνησαν οι πρώτες μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο – Πόσες οι πιθανότητες να έρθουν στην Ελλάδα

Politico: Η Μέση Ανατολή φτάνει στο χείλος της αβύσσου

«Έτοιμη» δηλώνει η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να υποστηρίξει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απέρριψε την εκεχειρία 21 ημερών με τη Χεζμπολάχ – Ο Νετανιάχου «δεν έχει καν απαντήσει»

Οι Αμερικανοί θέλουν κατάπαυση πυρός στον Λίβανο – Ανησυχούν για περιφερειακό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr