Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο σφυροκόπημα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε η Ρωσία

Νέο σφυροκόπημα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχεύοντας και πάλι τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τον θάνατο ενός τουλάχιστον αμάχου, ανέφεραν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει 78 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έξι πυραύλους πάνω από διάφορες περιοχές κατά τη διάρκεια της πολύωρης επίθεσης.

Η αεράμυνα κατέστρεψε 66 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους, πρόσθεσε.

«Αυτή τη νύχτα ο εχθρός πραγματοποίησε μια ακόμη μαζική επίθεση στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ, προσθέτοντας ότι μεταξύ των στόχων ήταν τρεις εγκαταστάσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης μίας εγκατάστασης στην νότια περιοχή του Μικολάιφ.

Αργότερα το πρωί, η πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε την εκτόξευση πολλών υπερηχητικών πυραύλων Kinzal που είχαν στόχο την μικρή πόλη Σταροκονστιαντινίβ στην δυτική Ουκρανία, όπου βρίσκεται μια σημαντική αεροπορική βάση και συχνά στόχων των πληγμάτων της Μόσχας.

Η πολεμική αεροπορία δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση στην πόλη λιμάνι της Οδησσού στην Μαύρη Θάλασσα και 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε μία επίθεση κατευθυνόμενης βόμβας στην νότια πόλη Ζαπορίζια, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Περίπου δώδεκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν στην δυτική πόλη Ιβανο-Φρανκίβσκ, στην κεντρική περιοχή της Πολτάβα και στο Τσερνίχιβ στην βόρεια Ουκρανία, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις σε ουκρανικές εγκαταστάσεις που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην πολεμική βιομηχανία, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει αμάχους στην Ουκρανία, αλλά λέει ότι η ενεργειακή υποδομή της χώρας αποτελεί νόμιμο στρατιωτικό στόχο.

Οι επιθέσεις της από τον Μάρτιο έχουν εξουδετερώσει περίπου το ήμισυ της διαθέσιμης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στον πόλεμο που συνεχίζεται 31 μήνες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν συνεχώς περισσότερα εδάφη στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Παραδοχή Ζελένσκι: Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει σχεδόν όλες τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Ρωσία: Όταν πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία θα σταματήσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

Σε αδιέξοδο το ουκρανικό εκκλησιαστικό σχίσμα – Λύση: Αποδέσμευση από τις αγκυλώσεις του ουκρανικού εθνικισμού και του ρωσικού μεγαλοϊδεατισμού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr