Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απέρριψε την εκεχειρία 21 ημερών με τη Χεζμπολάχ – Ο Νετανιάχου «δεν έχει καν απαντήσει»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απέρριψε την εκεχειρία 21 ημερών με τη Χεζμπολάχ – Ο Νετανιάχου «δεν έχει καν απαντήσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο μετά την έκκληση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για μια 21ήμερη διακοπή των μαχών για να δοθεί χρόνος να επιτευχθεί διπλωματική λύση.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο βορρά.

»Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλα τα μέσα.

»Τη δύναμή μας μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των του βορρά στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη 26/9 ότι η κυβέρνησή του δεν έχει απαντήσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών.

«Είναι μια αμερικανογαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει καν απαντήσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στον στρατό «να συνεχίσει τις μάχες με πλήρη ισχύ».

Νωρίτερα και ο Μπεζαλέλ Σμότριχ, υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ απέρριψε την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και κάλεσε για «συντριβή» της Χεζμπολάχ.

Ο Σμότριχ, βασικό μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αντιτάχθηκε στην πρόταση, επιμένοντας ότι η συνέχιση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

«Η εκστρατεία στο βορρά θα πρέπει να τελειώσει με ένα μόνο αποτέλεσμα: συντριβή της Χεζμπολάχ και εξάλειψη της ικανότητάς της να βλάπτει τους κατοίκους του βορρά», δήλωσε .

«Δεν πρέπει να δοθεί χρόνος στον εχθρό να συνέλθει από τα βαριά χτυπήματα που έχει υποστεί και να αναδιοργανωθεί για να συνεχίσει τον πόλεμο μετά από 21 ημέρες», είπε.

Σε ξεχωριστή δήλωση στο «X», ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει μόνο σε επταήμερη κατάπαυση του πυρός.

Αυτό θα «αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να αποκαταστήσει τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου», είπε ο Λάπιντ.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριζαν νωρίτερα ότι η εκεχειρία 21 ημερών αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες ώρες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη διαπραγμάτευση μιας πιο ολοκληρωμένης εκεχειρίας.

Είχε προηγηθεί η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για άμεση κατάπαυση του πυρός 21 ημέρων στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξεκίνησαν οι πρώτες μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο – Πόσες οι πιθανότητες να έρθουν στην Ελλάδα

Η Ρωσία δεν θα υπερισχύσει διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Politico: Η Μέση Ανατολή φτάνει στο χείλος της αβύσσου

Οι Χούτι δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ, διαμηνύει ο ηγέτης τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr