Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πετσόκοψε» τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ: Άλλοι 10 διοικητές της νεκροί μαζί με τον Ιμπραΐμ Ακίλ (βίντεο)

«Πετσόκοψε» τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ: Άλλοι 10 διοικητές της  νεκροί μαζί με τον Ιμπραΐμ Ακίλ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Βίντεο, Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Άλλοι δέκα διοικητές της Χεζμπολάχ «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραΐμ Ακίλ, τον νούμερο δύο της οργάνωσης και επικηρυγμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την επίθεση με τους 68 νεκρούς στην αμερικανική πρεσβεία, το 1983.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ιμπραΐμ Ακίλ από το χειρουργικό χτύπημα στο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού, στον Λίβανο, προσθέτοντας ότι μαζί με τον διοικητή της Δύναμης Ραντβάν σκοτώθηκαν άλλοι 10 διοικητές της Χεζμπολάχ, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για εκατοντάδες επιθέσεις στο Ισραήλ.

«Συγκεντρώθηκαν υπόγεια, κάτω από ένα κτίριο κατοικιών, στην καρδιά της Dahiyeh, ενώ χρησιμοποιούσαν τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα. Συναντήθηκαν για να συντονίσουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον Ισραηλινών αμάχων», είπε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα μετά την πραγματοποίηση της επιχείρησης στην καρδιά του Λιβάνου.

Ο αρχηγός του Ισραηλινού επιτελείου, Χερζί Χαλεβί δήλωσε στο στρατιωτικό Συμβούλιο ότι «οι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώσαμε σήμερα, σχεδίαζαν την «7η Οκτωβρίου» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ για χρόνια. Τους φτάσαμε και θα φτάσουμε σε όποιον απειλεί την ασφάλεια των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

Πώς έγινε το χτύπημα στη Χεζμπολάχ

Το προπύργιο της Χεζμπολάχ σε προάστιο της Βυρητού έπληξε την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός, στοχεύοντας ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ, ένα ισραηλινό F-35 εκτόξευσε δύο ρουκέτες σε κτίριο της περιοχής Dahiyeh.

Από τον βομβαρδισμό, κατέρρευσαν δύο κτιριακά συγκροτήματα στο σημείο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από την επίθεση, έχουν επιβεβαιωθεί 12 νεκροί και 66 τραυματίες, εκ των οποίων οι εννέα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Βίντεο από το σημείο που βομβαρδίστηκε:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιμπραΐμ Ακίλ: Παγκόσμιος τρομοκράτης το Νο2 της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στην ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό

Λίβανος: Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από εκρήξεις πομποδεκτών της Χεζμπολάχ

ΥΠΕΞ Βρετανίας σε Βρετανούς: Φύγετε από τον Λίβανο

Η φιλοτουρκική Χαμάς ευγνωμονεί τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ

Wall Street Journal: «Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς είναι απίθανη προτού ο Μπάιντεν ολοκληρώσει τη θητεία του»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr