Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί βομβάρδισαν και σκότωσαν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Οι Ιρακινοί βομβάρδισαν και σκότωσαν ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές την Πέμπτη 19/9, σκοτώνοντας έξι «τρομοκράτες» στην επαρχία Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου ενός εξέχοντος ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Μεταξύ των νεκρών ήταν ο Ομάρ Σαλάχ Νεχμέχ, γνωστός και ως Άμπου Κατάμπ, που προσδιορίζεται ως ένας από τους πιο επικίνδυνους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μαζί με τον Οθμάν Άμπου Αμπέντ και τον Ιζ αλ-Ντιν Χισάμ, σύμφωνα με δήλωση της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Τα πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη F-16, ήταν μέρος μιας συντονισμένης επιχείρησης μετά από αναφορές πληροφοριών.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, πραγματοποιήθηκε επιδρομή και επιχείρηση έρευνας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράκ σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, «βρέθηκαν τα πτώματα των τρομοκρατών και πολυάριθμες ζώνες με εκρηκτικά, όπλα, τεχνικός εξοπλισμός και διάφορα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επιχείρηση έρχεται δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι, ο οποίος είπε ότι «οι δικαιολογίες για την παρουσία του [υπό την ηγεσία των ΗΠΑ] Διεθνούς Συνασπισμού [ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος] έχουν τελειώσει» και ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για έναν Συνασπισμό 86 χωρών στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρόταση συμφωνίας του Ισραήλ στη Χαμάς – Τι προβλέπει

Ενέδρα σε βάρος του ισραηλινού στρατού – Τέσσερις νεκροί ο ένας αξιωματικός

Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας: Δεν ξεχνάμε τη Μαχσά Αμινί που δολοφόνησαν οι μουλάδες – Ο αγώνας των Ιρανών απέναντι στη θεοκρατική δικτατορία είναι αγώνας όλων μας

Ιμάμης: «Η παρακμή της Δύσης θα γεννήσει το Ισλάμ από τις στάχτες του»

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Ο Ζοζέπ Μπορέλ είναι αντισημίτης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr