Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία απειλεί πολύ σοβαρά τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Η Ρωσία απειλεί πολύ σοβαρά τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε την Πέμπτη 19/9 ότι ουκρανικά πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι σκληρή με πιο ισχυρά όπλα.

Ο Βιτσισλάβ Βολόντιν είπε ότι αν η Δύση δώσει την άδεια για τέτοιους είδους πλήγματα σε βάθος εντός της ρωσικής επικράτειας, τότε αυτό θα οδηγήσει σ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η Ρωσία θα δώσει μια σκληρή απάντηση, χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά όπλα» είπε ο Βολόντιν, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συχνά μεταφέρει απόψεις που επικρατούν στα ανώτερα κλιμάκια του Κρεμλίνου.

Οι δηλώσεις του Βολόντιν συνιστούν απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επιτραπεί στο Κίεβο να πλήξει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα.

Ο Βολόντιν είπε ότι στη Μόσχα φαίνεται πως η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είπε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, που είναι γνωστός σε κάποιους ως Satan II, θα χρειαζόταν μόλις 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, για να πλήξει το Στρασβούργο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, που θεωρείται η εποχή κατά την οποία οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου έφτασαν πιο κοντά από ποτέ σε έναν εσκεμμένο πυρηνικό πόλεμο.

Το ψήφισμα, που ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία, εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Καμπανάκι» από τη Meta και άλλες 30 επιχειρήσεις στην ΕΕ – Ζητούν αποσαφήνιση των κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Ρωσία ετοιμάζει να στείλει 1,4 εκατομμύρια drones στην Ουκρανία με εντολή Πούτιν

Ο Πούτιν έφτασε στα 2,38 εκ. άτομα τον ρωσικό στρατό – Αντέχει η ρωσική οικονομία τόσο μεγάλο στρατό;

Νορβηγία: Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία οφείλονται σε πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει εντείνει την εκστρατεία παραπληροφόρησης εις βάρος της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τη Microsoft

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr