Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία πρότειναν τουρκόφρονες αποσχιστές «Τουρκοκύπριοι»

Κυπριακό: Την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία πρότειναν τουρκόφρονες αποσχιστές «Τουρκοκύπριοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο το νεοφιλελεύθερο «εκσυγχρονιστικό» καθεστώς Μητσοτάκη καθυστερεί την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οι αποσχιστές τουρκόφρονες της Κύπρου, οι κατοχικοί λεγόμενοι «Τουρκοκύπριοι», εκμεταλλεύτηκαν το κενό που δημιουργεί ο φιλογερμανικός/φιλοτουρκικός σημιτομητσοτακισμός και πρότειναν την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία.

Όχι μόνο τα αιτήματα για απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο και απευθείας επαφές, αλλά και την ηλεκτρική διασύνδεση με καλώδιο με την Τουρκία, καλεί ο Ερχάν Αρικλί τον Ερσίν Τατάρ να θέσει ως όρο για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ηλεκτρονικά τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Παρασκευή 13/9 γραπτή δήλωση του ψευδο«υπουργού συγκοινωνιών» και προέδρου του ΚΑ για το Κυπριακό, στην οποία γράφει ότι «κατά τη γνώμη μας, αν πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι λόγω της συγκυρίας μετά από τόσες εμπειρίες, αυτά τα 3 αιτήματα είναι σωστά αλλά ελλιπή.

»Η προϋπόθεση της “διασύνδεσης με καλώδιο” θα πρέπει να προστεθεί στα 3D» όπως αναφέρονται κωδικοποιημένα τα τρία αιτήματα.

Κατά τον κ. Αρικλί, η ηλεκτρική ενέργεια μέσω καλωδίου είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για του Τουρκοκύπριους.

«Είναι γνωστό ότι η Κύπρος χρειάζεται 1,9 δισ. ευρώ για το έργο Great Sea Interconnector και ότι δυσκολεύεται να βρει αυτούς τους πόρους.

»Ωστόσο, η νότια Κύπρος μπορεί να συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα, δηλαδή την Ελλάδα, πολύ φθηνότερα και σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα μέσω των κατεχομένων και της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Αρικλί, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Ουκρανός ολιγάρχης που βοήθησε τον Ζελένσκι να ανέλθει στην εξουσία χάνει την κυπριακή ιθαγένειά του

Απέραντοι παράνομοι σκουπιδότοποι έξω από την Πάφο

Επιστολή Κύπρου σε ΓΓ ΟΗΕ: Οι στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα

Νίκος Δένδιας: Το Καστελλόριζο έχει χωρικά ύδατα, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Οι Ισραηλινοί μίλησαν αποφασιστικά για τον Great Sea Interconnector

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr