Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι ακροδεξιοί εθνικιστές επειδή οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με ανακοίνωσή τους καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων εθνικιστών τραμπούκων σε αμέριμνους Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα στην τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Odatv» με τίτλο «Αντίδραση από τους “οικουμενικούς” Άρχοντες» και υπότιτλο «Οι Άρχοντες του λεγόμενου “Οικουμενικού Πατριαρχείου” στις ΗΠΑ αντέδρασαν κατά της πράξης της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας (TGB)» οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν τσουβάλι στο κεφάλι Αμερικανών στρατιωτών στη Σμύρνη. Η είδηση αναπαράχθηκε και στην τουρκική εφημερίδα «Aydınlık».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των Αρχόντων οι οποίοι συνδέονται με το «Ρωμαίικο Πατριαρχείο του Φαναρίου», η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως «εξωφρενικό γεγονός» και επικρίθηκε για την υποστήριξή της από τον τουρκικό λαό.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής των Αρκάδων Αντώνης Γ. Λυμπεράκης, υπενθυμίζεται ότι «η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ» και αναφέρονται τα εξής:

«Η παραπάνω είδηση προκαλεί έκπληξη.

»Περιγράφει μια ομάδα Τούρκων μαχητών που επιτέθηκαν σε δύο Αμερικανούς πεζοναύτες στη Σμύρνη της Τουρκίας, φωνάζοντας “Yankee Go Home”.

»Η Τουρκία είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος του ΝΑΤΟ.

»Αυτό το εξωφρενικό περιστατικό απεικονίζει συμπεριφορές που δυστυχώς είναι ευρέως διαδεδομένες μεταξύ του τουρκικού λαού: μίσος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση και περιφρόνηση για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

»Αυτή είναι η ίδια νοοτροπία που έχει οδηγήσει στη συνεχιζόμενη έλλειψη σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των υπόλοιπων Ορθοδόξων Χριστιανών, καθώς και άλλων Χριστιανών και θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι:

«Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ζητούν επειγόντως από το State Department των ΗΠΑ, στις συζητήσεις του με την τουρκική κυβέρνηση για το περιστατικό αυτό, να θέσει το ζήτημα της παραβίασης των δηλωμένων δεσμεύσεων της Τουρκίας για τη θρησκευτική ελευθερία και να καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να εγγυηθεί τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων».

Το δημοσίευμα κλείνοντας υπογραμμίζει ότι οι Άρχοντες, οι οποίοι υπηρετούν το Πατριαρχείο και διορίζονται απευθείας από τον Βαρθολομαίο, δραστηριοποιούνται στην εξεύρεση οικονομικής και ηθικής υποστήριξης για την Εκκλησία.

Οι Άρχοντες, οι οποίοι δεν είναι κληρικοί, πραγματοποιούν διάφορες δραστηριότητες άσκησης πίεσης σε όλο τον κόσμο υπέρ της Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Όσα γνωρίζουμε για τη δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – Η παραδοχή των υπηρεσιών

Το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες, λέει το Κρεμλίνο για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Δένδιας «πονάει» τους Τούρκους – Σε παραλήρημα μπούρδας τουρκικά ΜΜΕ για το Καστελλόριζο

Ο Τσελίκ αποκάλεσε τον Δένδια «προβοκάτορα» γιατί χαλάει τα σχέδια Τούρκων και «εκσυγχρονιστών» για το Καστελλόριζο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε κατά της Τέιλορ Σουιφτ: «Τη μισώ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr