Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν τρεις Τούρκους στρατιώτες και έπληξαν δύο ελικόπτερα

Οι Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν τρεις Τούρκους στρατιώτες και έπληξαν δύο ελικόπτερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), του ένοπλου βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις Ζώνες Άμυνας της Μηδίας που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι λεπτομέρειες των ανταρτικών ενεργειών και των τουρκικών επιθέσεων ως εξής:

Περιοχή Xakurkê:

Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 13.00 και στις 14.00, οι [Τούρκοι] εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Şehîd Hêmin χτυπήθηκαν από αντάρτες των YJA Star [αντάρτισσες] με βαρέα όπλα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 15.50, οι [Τούρκοι] εισβολείς στην Αντιστασιακή Περιοχή Λόλαν χτυπήθηκαν από τους αντάρτες με βαρέα όπλα. Στην ενέργεια αυτή σκοτώθηκαν 3 [Τούρκοι] στρατιώτες.

Περιοχή Metîna:

Στις 9 Σεπτεμβρίου στις 23.10, οι αντάρτιες δυνάμεις επενέβησαν κατά των ελικοπτέρων των [Τούρκων] εισβολέων στην Αντιστασιακή περιοχή Dergelê και Bêşîlî. Από την επέμβαση των αντάρτικων δυνάμεών, 1 επιθετικό ελικόπτερο υπέστη ζημιές και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στις 10 Σεπτεμβρίου στις 00.30, οι αντάρτικες δυνάμεις επενέβησαν εναντίον ελικοπτέρου των [Τούρκων] εισβολέων στην περιοχή αντίστασης Şêlazê.

Από την επέμβαση των αντάρτικων δυνάμεών, το επιθετικό ελικόπτερο υπέστη ζημιές και αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα εκρηκτικά:

Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αντάρτικες σήραγγες στην περιοχή αντίστασης Girê FM βομβαρδίστηκαν 3 φορές με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Επιθέσεις από τον κατοχικό τουρκικό στρατό:

Στις 10 Σεπτεμβρίου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 4 πλήγματα με στόχο την περιοχή Girê Mesken στην περιοχή Xakurkê και την περιοχή Şehîd Delîl Western Zap.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν 8 βομβαρδισμούς με στόχο τις περιοχές αντίστασης Lolan, Girê Şehîd, Şehîd Şerîf στην περιοχή Xakurkê και τις περιοχές αντίστασης Serê Metîna, Dergelê, Bêşîlî στην περιοχή Metîna.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας «πονάει» τους Τούρκους – Σε παραλήρημα μπούρδας τουρκικά ΜΜΕ για το Καστελλόριζο

Ο Τσελίκ αποκάλεσε τον Δένδια «προβοκάτορα» γιατί χαλάει τα σχέδια Τούρκων και «εκσυγχρονιστών» για το Καστελλόριζο

Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας: Δεν ξεχνάμε τη Μαχσά Αμινί που δολοφόνησαν οι μουλάδες – Ο αγώνας των Ιρανών απέναντι στη θεοκρατική δικτατορία είναι αγώνας όλων μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Επιστολή Κύπρου σε ΓΓ ΟΗΕ: Οι στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr