Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν λόγω της μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, σύμβουλος επικοινωνίας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αναφέρει η Φωνή της Αμερικής.

Ο Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν στο Ιράν για να χειριστούν αυτούς τους πυραύλους, και μετά την παραλαβή αυτών των πυραύλων, η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει να τους χρησιμοποιήσει εναντίον Ουκρανών αμάχων «τις επόμενες εβδομάδες».

«Σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο Ουκρανών αμάχων, ειδικά δεδομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον πολιτικών υποδομών», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τόνισε ότι αν και η Ρωσία έχει τους δικούς της βαλλιστικούς πυραύλους, η προμήθεια ιρανικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς έως και 75 μίλια (120 χλμ.) θα επιτρέψει στη Ρωσία να πλήξει στο έδαφος της Ουκρανίας πιο μακριά από τα σύνορά της.

Το πλεονέκτημα τέτοιων πυραύλων είναι η υψηλή τους ταχύτητα, γι’ αυτό, σύμφωνα με τον Κίρμπι, το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία περιλάμβανε πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας.

Ο Κίρμπι είπε ότι η συνεργασία μεταξύ Ιράν και Ρωσίας, η οποία περιλαμβάνει τη μεταφορά πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας από τη Μόσχα στην Τεχεράνη, θα αποσταθεροποιήσει την κατάσταση πολύ πέρα ​​από τα σύνορα και των δύο χωρών και θα έχει συνέπειες.

«Αργότερα σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία θα ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να αναστείλουν ορισμένους ευεργετικούς εμπορικούς δεσμούς με το Ιράν και εταιρείες που συνδέονται με το κράτος.

»Θα συμπληρώσουμε τις ενέργειές τους με τις δικές μας κυρώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα από το Υπουργείο Οικονομικών Και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θα περιλαμβάνουν πρόσθετα μέτρα κατά της Iran Air».

Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα «σαφές μήνυμα» από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «αν το Ιράν συνεχίσει να υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές απώλειες».

Ο Κίρμπι αρνήθηκε να πει πόσους πυραύλους μπορεί να έχει αποκτήσει η Ρωσία από το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι η Ρωσία έχει λάβει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από το Ιράν, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες.

Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε κυρώσεις κατά του Ιράν για τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα κατά του Ιράν ως απάντηση στην απόφασή του να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις σε πολλά βασικά άτομα και οντότητες για το ρόλο τους στη διευκόλυνση της στρατιωτικής υποστήριξης του Ιράν προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται σε αλυσίδες εφοδιασμού βαλλιστικών πυραύλων και drone», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Ως μέρος μιας κοινής προσπάθειας με άλλες χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώνει τις διμερείς συμφωνίες αεροπορικών υπηρεσιών με το Ιράν, γεγονός που θα περιορίσει τη δυνατότητα της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air να πετάει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ εκείνων εναντίον των οποίων η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις είναι ο Seyed Hamzeh Galandari, Γενικός Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας και Επιμελητείας των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν. Ali Jafarabadi, επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Majid Mousavi, αναπληρωτής διοικητής του IRGC.

Επιπλέον, η Μεγάλη Βρετανία δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία πολλών εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Βιομηχανικής Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Ανζαλί.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία έλαβε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από το Ιράν, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάος στον Λίβανο – Εξερράγησαν ταυτόχρονα οι βομβητές χιλιάδων μελών της Χεζμπολάχ – Τραυματίστηκε κι ο Ιρανός πρεσβευτής

Όσα γνωρίζουμε για τη δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – Η παραδοχή των υπηρεσιών

Το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες, λέει το Κρεμλίνο για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Οι Γερμανοί «έκλεισαν» τα σύνορα αλλά δεν έχουν αρκετούς αστυνομικούς να τα φυλάξουν – Τους «τρολάρουν» Όρμπαν και Βίλντερς

Σε ισχύ οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης – Τι σημαίνει για τη Συνθήκη Σένγκεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr