Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης για «εξαγωγή» όπλων στη Ρωσία

Ιράν: Διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης για «εξαγωγή» όπλων στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τεχεράνη διέψευσε τη Δευτέρα 9/9 τις κατηγορίες ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία στον πόλεμο της στην Ουκρανία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν έχει διαδραματίσει ρόλο στην εξαγωγή όπλων σε οποιοδήποτε από τα αντιμαχόμενα μέρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Πέτερ Στάνο είχε δηλώσει ότι η ΕΕ εκτιμά ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με την παράδοση από το Ιράν βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει παραδώσει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι Μόσχα και Τεχεράνη είναι εταίροι και αναπτύσσουν διάλογο σε όλους τους τομείς.

Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή 6/9 ότι το Ιράν έχει στείλει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Κανάνι επαναδιατύπωσε τη θέση του Ιράν δηλώνοντας ότι η χώρα του δεν «μετέχει» στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Αυτοί που κατηγορούν το Ιράν είναι οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς όπλων σε ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάος στον Λίβανο – Εξερράγησαν ταυτόχρονα οι βομβητές χιλιάδων μελών της Χεζμπολάχ – Τραυματίστηκε κι ο Ιρανός πρεσβευτής

Το παιχνίδι με τη φωτιά έχει συνέπειες, λέει το Κρεμλίνο για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Κύπρος: Ουκρανός ολιγάρχης που βοήθησε τον Ζελένσκι να ανέλθει στην εξουσία χάνει την κυπριακή ιθαγένειά του

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η Γερμανία για την παράτυπη μετανάστευση – Ακυρώνεται de facto η Συνθήκη Σένγκεν, φόβοι για ντόμινο

Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας: Δεν ξεχνάμε τη Μαχσά Αμινί που δολοφόνησαν οι μουλάδες – Ο αγώνας των Ιρανών απέναντι στη θεοκρατική δικτατορία είναι αγώνας όλων μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr