Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύφθηκε το νέο «στελθ» πολεμικό πλοίο της Κίνας – Πιθανή δοκιμή όπλων λέιζερ πυροδοτεί εικασίες

Αποκαλύφθηκε το νέο «στελθ» πολεμικό πλοίο της Κίνας – Πιθανή δοκιμή όπλων λέιζερ πυροδοτεί εικασίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το 军武次位面 στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, πρόσφατες εικόνες μιας νέας κινεζικής stealth φρεγάτας εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, πυροδοτώντας εκτεταμένες εικασίες και συζητήσεις στους στρατιωτικούς κύκλους.

Η φωτογραφία, η οποία δείχνει τον κομψό σχεδιασμό του σκάφους με στόχο τη μείωση της διατομής του ραντάρ, έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι μια συσκευή τοποθετημένη στο πλοίο, που μοιάζει με εκτοξευτή πυραύλων αλλά με αισθητές διαφορές από γνωστά μοντέλα.

Αυτό οδήγησε ορισμένους αναλυτές να προτείνουν ότι το πλοίο μπορεί να δοκιμάζει όπλα λέιζερ κατευθυνόμενης ενέργειας.

Η ασυνήθιστη δομή, τοποθετημένη μεταξύ της υπερκατασκευής και του θαλάμου πτήσης, έχει ομοιότητες με το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων HQ-10, αλλά στερείται τυπικής διαμόρφωσης εκτοξευτών πυραύλων.

Αντίθετα, διαθέτει ένα μόνο διάφραγμα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προτείνουν ότι αυτή μπορεί να είναι μια νέα οπτική συσκευή ή ενδεχομένως μια πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών όπλων λέιζερ.

Η Κίνα προχωρά σταθερά στον τομέα των όπλων λέιζερ και αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση αυτών των δυνατοτήτων σε ναυτικές πλατφόρμες.

Η ίδια η stealth φρεγάτα παρουσιάζει ένα ομαλό, ακατάστατο εξωτερικό, συμβάλλοντας στη χαμηλή παρατηρησιμότητα της.

Κάποιοι το συνέκριναν με τα stealth πλοία κλάσης Visby της Σουηδίας, υποθέτοντας ότι το κύριο όπλο μπορεί να είναι κρυμμένο για να μειωθεί περαιτέρω η υπογραφή του ραντάρ όταν δεν χρησιμοποιείται.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με ευρύτερες προσπάθειες για μείωση της διατομής ραντάρ (RCS) των κινεζικών σκαφών, ενισχύοντας την ικανότητά τους να αποφεύγουν τον εντοπισμό.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η ενσωματωμένη δομή ιστού, σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις του ραντάρ και να μειώνει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές μεταξύ των συστημάτων.

Τα δημοσιεύματα υποδεικνύουν επίσης ότι αυτό το σκάφος θα μπορούσε να δοκιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το οποίο θα ενίσχυε την επιχειρησιακή απόδοση και τη δυνατότητα επιβίωσης, προσφέροντας πλεονεκτήματα παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται στα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η ταχεία κατασκευή και οι θαλάσσιες δοκιμές αυτής της φρεγάτας, που φέρεται να ξεκίνησαν στα μέσα του 2023, υπογραμμίζουν τις αυξανόμενες ναυπηγικές δυνατότητες της Κίνας, με τη χώρα να συνεχίζει να εκσυγχρονίζει το ναυτικό της με εντυπωσιακό ρυθμό.

Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι αυτή η stealth φρεγάτα πιθανότατα δεν είναι το τελικό προϊόν, αλλά μάλλον μια βάση δοκιμής για μελλοντικά, μεγαλύτερα σχέδια, που ενδέχεται να κλιμακωθούν πολλές φορές σε μέγεθος.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στην Κίνα να δοκιμάσει τεχνολογίες αιχμής και να προετοιμαστεί για μελλοντικά σενάρια θαλάσσιων συγκρούσεων, ειδικά σε στρατηγικά ζωτικής σημασίας περιοχές όπως η πρώτη αλυσίδα νησιών, όπου οι δυνατότητες μυστικότητας θεωρούνται κρίσιμο πλεονέκτημα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και της αποτροπής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Iron Beam» – Με λέιζερ η «τελική γραμμή» αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ

Με το πλοίο Port Olya-3 μεταφέρθηκαν οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στη Ρωσία

Η Κίνα ναυπηγεί παγκόσμια ναυτική κυριαρχία – Το αεροπλανοφόρο Fujian με ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας των BRICS «αναζητούν» ειρήνη για την Ουκρανία – Κι ο Σολτς θέλει να γίνει ο «Καγκελάριος της Ειρήνης»

Ο Πούτιν απειλεί το ΝΑΤΟ με «πόλεμο» και υπουργός του προειδοποιεί για σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr