Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Κατά της μετανάστευσης στρέφονται οι πολίτες

Γερμανία: Κατά της μετανάστευσης στρέφονται οι πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την μεταστροφή της γερμανικής κοινωνίας στα θέματα μετανάστευσης, αναδεικνύει η έρευνα του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το 77% θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται «θεμελιωδώς διαφορετική» πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, προκειμένου να φθάνουν στην Γερμανία λιγότεροι μετανάστες, ενώ το 73% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μόνιμων ελέγχων στα σύνορα και το 72% συμφωνεί να διευρυνθούν οι εξουσίες των αρχών ασφαλείας και να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες υπόπτων.

Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, οι υποστηρικτές της AfD ζητούν αλλαγή της πολιτικής μετανάστευσης σε ποσοστό 97%, οι υποστηρικτές της BSW κατά 91% και εκείνοι που ψήφισαν κόμμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε ποσοστό 86%.

Την άποψη ενστερνίζεται το 65% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και το 48% των υποστηρικτών των Πρασίνων.

Το σημαντικότερο πρόβλημα

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το θέμα της μετανάστευσης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το 48% των ερωτηθέντων, ποσοστό κατά 22% αυξημένο από την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Απριλίου.

Ακολουθούν με 20% η οικονομία και με 12% οι ανισότητες και η κλιματική αλλαγή.

Στο ερώτημα «αισθάνεστε ασφαλείς στην Γερμανία;», καταφατικά απαντά το 91% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, το 72% των ψηφοφόρων του SPD, αλλά μόνο το 39% όσων ψηφίζουν BSW και το 18% των υποστηρικτών της AfD.

Στην πρόθεση ψήφου, CDU/CSU εξακολουθούν να προηγούνται καθαρά, με 33% (+1), με την AfD στην δεύτερη θέση με 17% (+1).

Ακολουθούν το SPD με 15% χωρίς μεταβολή, οι Πράσινοι με 11% (-1), η BSW με 8% (-1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% (-1).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης – Τι σημαίνει για τη Συνθήκη Σένγκεν

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η Γερμανία για την παράτυπη μετανάστευση – Ακυρώνεται de facto η Συνθήκη Σένγκεν, φόβοι για ντόμινο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 2 στους 10 που «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ

Η ουκρανική 5η ταξιαρχία αρμάτων μάχης αποκτά άρματα μάχης Leopard 1 με πρόσθετη θωράκιση

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr