Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα – Εκτέλεσαν τους ομήρους με πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του κεφαλιού

Νετανιάχου: Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα – Εκτέλεσαν τους ομήρους με πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του κεφαλιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι τζιχαντιστές της Χαμάς «εκτέλεσαν» έξι ομήρους, τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν από τη Γάζα, πυροβολώντας τους «στο πίσω μέρος του κεφαλιού».

«Αυτοί οι δολοφόνοι εκτέλεσαν έξι από τους ομήρους μας, τους πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απορρίπτοντας την άποψη ότι το Ισραήλ θα πρέπει να απαντήσει με «παραχωρήσεις» στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε «συγγνώμη» από τις οικογένειες των έξι Ισραηλινών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και ενταφιάστηκαν χθες και σήμερα.

Απευθυνόμενος στους συγγενείς των ομήρων, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Νετανιάχου είπε:

«Σας ζητώ συγγνώμη που δεν τους φέραμε πίσω ζωντανούς.

»Ήμασταν κοντά αλλά δεν τα καταφέρουμε».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί τη «σφαγή» των έξι ομήρων και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς «θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα».

Το πλάνο για τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στο στο διάδρομο Φιλαδέλφειας στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, ένα από τα κύρια σημεία εμπλοκής στην επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό της των μαχών στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

«Ο άξονας του κακού χρειάζεται τον διάδρομο Φιλαδέλφειας και για αυτόν τον λόγο πρέπει να ελέγξουμε τον διάδρομο Φιλαδέλφειας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ ισραηλινό εργατοδικείο διέταξε σήμερα να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

“Αφού ακούσαμε τις απόψεις των πλευρών και διαβάσαμε τα έγγραφα που κατατέθηκαν, εκδίδουμε εθνική διαταγή απαγορεύοντας την απεργία που έχει ξεκινήσει, διευκρινίζοντας πως η απεργία πρέπει να σταματήσει σήμερα στις 14:30” (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε το εργατοδικείο του Τελ Αβίβ στην απόφασή του αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία», διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε «κανένα οικονομικό επιχείρημα» στις εξηγήσεις της ισχυρού κεντρικού συνδικάτου Χισταντρούτ για να δικαιολογήσει την απεργία.

Το κείμενο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Χισταντρούτ, Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, ο οποίος είπε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ τα παιδιά μας δολοφονούνται στις σήραγγες της Γάζας».

Ο Ισραηλινός γενικός εισαγγελέας, με αίτημα του (ακροδεξιού) υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, είχε προσφύγει στο εργατοδικείο, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο της απεργίας ήταν πολιτικής τάξης και δεν αφορούσε μια εργασιακή διαφορά.

Η σημερινή γενική απεργία ήταν μια επίδειξη «υποστήριξης» στη Χαμάς

Ο Νετανιάχου φέρεται να χαρακτήρισε τη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ισραήλ, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάλεσαν την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομείναντων Ισραηλινών ομήρων και για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, «ντροπιαστική», και ότι στην πραγματικότητα δείχνει υποστήριξη στη Χαμάς.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, κάλεσε χθες σε γενική απεργία σήμερα, μετά τον εντοπισμό έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα.

Οι κινητοποιήσεις έχουν σκοπό να αναγκάσουν την κυβέρνηση Νετανιάχου να οριστικοποιήσει μια συμφωνία με τους παραπάνω στόχους, εν μέσω ενός κλίματος αυξανόμενης οργής κατά του Νετανιάχου εντός της χώρας για την επιμονή σε απαιτήσεις που εμποδίζουν μια συμφωνία με την Χαμάς.

Η απεργία σταμάτησε με δικαστική απόφαση σήμερα το απόγευμα, αν και το φόρουμ υποστήριξης οικογενειών των ομήρων ενθάρρυνε το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιμάμης: «Η παρακμή της Δύσης θα γεννήσει το Ισλάμ από τις στάχτες του»

«Iron Beam» – Με λέιζερ η «τελική γραμμή» αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Ο Ζοζέπ Μπορέλ είναι αντισημίτης»

Η Ελλάδα δεν αντέχει τριετή γεωπολιτική αδράνεια

Οι Ισραηλινοί μίλησαν αποφασιστικά για τον Great Sea Interconnector

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr