Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινός ταξίαρχος συνελήφθη επειδή κατέρριψε τουρκικό ντρόουν

Ιρακινός ταξίαρχος συνελήφθη επειδή κατέρριψε τουρκικό ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κιρκούκ, Τουρκία,

Ο αναπληρωτής διοικητής του βόρειου τμήματος της ιρακινής αεράμυνας συνελήφθη αφού ανακοίνωσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις κατέρριψαν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Κιρκούκ, μετέδωσαν το Σάββατο 31/8 τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ταξίαρχος Αμπντουλσαλάμ Χαμούντι συνελήφθη και ανακρίθηκε μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, ωστόσο, τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε σχηματιστεί εξεταστική επιτροπή και αρνήθηκαν ότι έχουν συλληφθεί αξιωματικοί.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι επαφές και οι συναντήσεις σε επίπεδο πληροφοριών, άμυνας και εξωτερικών σχέσεων μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας ήταν σε εξέλιξη.

Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων δήλωσε ότι διερευνά τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με τουρκικές αναφορές, η κατάρριψη επηρεάστηκε από ένοπλες ομάδες που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας.

Η κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την Πέμπτη πυροδότησε διαμάχη, ιδίως καθώς το Ιράκ και η Τουρκία υπέγραψαν πρόσφατα κοινό μνημόνιο ασφαλείας για συντονισμό κατά του PKK.

Την Πέμπτη, ο ιρακινός πυρήνας πληροφοριών ασφαλείας της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων ανέφερε σε ανακοίνωση ότι μετά την παρακολούθηση της διαδρομής του ντρόουν και τον εντοπισμό του του πάνω από το κέντρο του Κιρκούκ, όπου βρισκόταν κοντά σε πολλά κυβερνητικά γραφεία, οικονομικά κέντρα και άλλους σημαντικούς στόχους, ενεργοποιήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες.

Ο πυρήνας Πληροφοριών Ασφαλείας της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων επιβεβαίωσε ότι, μετά από ειδοποίηση όλων των υπηρεσιών ασφαλείας στο Κιρκούκ και διαβούλευση με τον Διεθνή Συνασπισμό, διαπιστώθηκε ότι το ντρόουν ήταν άγνωστο αεροσκάφος.

Ο πυρήνας Πληροφοριών Ασφαλείας ανέφερε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο Κιρκούκ στις 10.30 π.μ. και συγκροτήθηκε επιτροπή με συμμετοχή της Αεράμυνας, των Εγκλημάτων και της Ιδιοκτησίας Ντρόουν για να διερευνήσει τις συνθήκες του συμβάντος.

Μετά το περιστατικό, ο ταξίαρχος Αμπντουλσαλάμ Χαμούντι, αναπληρωτής επικεφαλής της αεροπορικής άμυνας στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε στο Kurdistan 24: «Το ντρόουν που καταρρίφθηκε πάνω από το Κιρκούκ ήταν τουρκικής κατασκευής TAI Anka».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Επιστολή Κύπρου σε ΓΓ ΟΗΕ: Οι στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα

Ξεκίνησε η διδασκαλία της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα τουρκικά σχολεία – Τι γράφουν τα βιβλία

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

«Κοινό τουρκικό αλφάβητο» υιοθέτησαν οι τουρκογενείς χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr