Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Μαζικό από αέρος σφυροκόπημα στην Ουκρανία με πυραύλους και drones

Ρωσία: Μαζικό από αέρος σφυροκόπημα στην Ουκρανία με πυραύλους και drones
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26/8 ότι πραγματοποίησε μαζική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στη σιδηροδρομική μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στη γραμμή του μετώπου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερους από 100 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων ενώ έπληξε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκτόξευσε πυραύλους από αέρος και θαλάσσης οι οποίοι έπληξαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας και σταθμούς συμπίεσης αερίου σε τρεις περιφέρειες.

«Σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης, καθώς και με επιχειρησιακή και τακτική αεροπορία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων ενεργειακών υποδομών που υποστηρίζουν το έργο του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Σε μια προφανή αναφορά σε αεροσκάφη F-16 που προμηθεύτηκε η Ουκρανία από τη Δύση, το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η Ρωσία έπληξε επίσης εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών αεροσκαφών που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο από δυτικές χώρες σε δύο αεροδρόμια.

«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι επλήγησαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η μεταφορά -σιδηροδρομικώς- όπλων και πυρομαχικών στη γραμμή επαφής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ο Ζελένσκι κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, της Αμερικής και της Γαλλίας, να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να χτυπήσει βαθύτερα μέσα στη Ρωσία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ περισσότερα για την προστασία των ζωών εάν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις συνεργάζονταν με την ουκρανική αεράμυνα.

Τη Δευτέρα, η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Γιαροσλάβλ, βορειοανατολικά της Μόσχας, χωρίς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε εννέα drones στην περιοχή του Σαράτοφ, 900 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Σύνορα καρδιάς» δεν έχει μόνο ο Ερντογάν! Έχει κι ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος με… «μεταφυσικό» τρόπο

Γερμανία: Γιόρτασαν την επανένωση με συνθήματα κατά των πολέμων και του ΝΑΤΟ

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Αν. Ουκρανία και ο Ρούτε υπόσχεται στήριξη στον Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν: Μην στοχοθετείτε ούτε εμάς ούτε το Ισραήλ

Η Ρωσία κατέλαβε και την πόλη Βούχλενταρ και ελέγχει πλέον το 20% της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr