Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακαλύφθηκε μεγάλο διαμάντι στην Μποτσουάνα αξίας $40 εκατ.

Ανακαλύφθηκε μεγάλο διαμάντι στην Μποτσουάνα αξίας $40 εκατ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαμάντι, Μποτσουάνα,

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ανακαλύφθηκε στην Μποτσουάνα: Πρόκειται για έναν πολύτιμο λίθο 2.492 καρατιών που εντοπίστηκε σε ορυχείο που ανήκει στην καναδική εταιρεία Lucara Diamond, η οποία και μοιράστηκε την είδηση.

Τον τίτλο του μεγαλύτερου διαμαντιού συνεχίζει να κρατά μια πέτρα 3.106 καρατίων, που είχε εντοπιστεί στη Νότιο Αφρική μόλις το 1905.

Κατόπιν κόπηκε σε εννέα διαφορετικά κομμάτια, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του Βρετανικού Στέμματος.

Η Μπουτσουάνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγών διαμαντιών, στην οποία αντιστοιχεί περίπου το 20% της παγκόσμιας παραγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Lucara Diamond:

«Είμαστε εκστατικά χαρούμενοι για την ανακάλυψη αυτού του διαμαντιού, ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα που έχουν έρθει ποτέ στην επιφάνεια της γης».

Να σημειωθεί ότι στον εντοπισμό του συνέβαλε η τεχνολογία της εταιρείας Mega Diamond Recovery X-ray, που χρησιμοποιείται από το 2017 στην αναγνώριση διαμαντιών υψηλής αξίας αλλά και στη διατήρησή τους κατά την επεξεργασία.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη χρηματική αξία του διαμαντιού, ωστόσο οι Financial Times παραθέτουν ανώνυμες πηγές κοντά στη Lucara, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Πιθανότατα πάντως θα καταλήξει στην κατοχή κάποιου πολυτελούς οίκου, δεδομένου ότι ένα άλλο μεγάλο διαμάντι, 1.758 καρατίων, που ανακαλύφθηκε το 2019, αγοράστηκε από τον Louis Vuitton, ενώ ένα άλλο, 1.107 καρατίων, από την Graff Diamonds.

Πάντως η κυβέρνηση της Μποτσουάνα σκοπεύει να εισάγει έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να πωλούν το 24% από τα δικαιώματα της χρήσης των ορυχείων σε τοπικές εταιρείες, προκειμένου κάποια τουλάχιστον από τα κέρδη τους να μη βγαίνουν εκτός των συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ: Τέλος η εισαγωγή διαμαντιών

Οι Νοτιοαφρικανοί ζητούν πίσω το «διαμάντι του βασιλιά»: To «Αστέρι της Αφρικής» των 530 καρατίων κοσμεί το σκήπτρο που θα κρατάει ο Κάρολος στη στέψη του

Ποιές κυρώσεις – Τα ρωσικά διαμάντια πάνε παντού

Τζανάκης: Η Όμικρον διεξάγει ένα τεράστιο γενετικό πόκερ

Βουλγαρία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της «Όμικρον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr