Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Λοιμωξιολόγος ζητά να αποσταλούν εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων στην Αφρική

Γερμανία: Λοιμωξιολόγος ζητά να αποσταλούν εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων στην Αφρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Γερμανός λοιμωξιολόγος ζήτησε την Παρασκευή 16/8 να αποσταλούν τα υπάρχοντα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων (mpox) στην Αφρική, όπου θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τη νόσο, ακόμη και μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος στην Ευρώπη.

«Τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα διεθνώς χρειάζονται επειγόντως στην Αφρική, στις περιοχές όπου εξαπλώνεται τώρα ο ιός (…) έτσι ώστε όσοι κινδυνεύουν να αναπτύξουν ανοσία», είπε ο Λέιφ Έρικ Ζάντερ, καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο Charite, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γερμανίας.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αύξησε νωρίτερα τον βαθμό του κινδύνου για την mpox, μία ημέρα αφού επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε μια πρώτη μόλυνση με το νέο στέλεχος του ιού εκτός της αφρικανικής ηπείρου, στη Σουηδία.

Ο Ζάντερ είπε ότι ήταν «αναπόφευκτο» να εξαπλωθεί ο ιός αλλά σε αναπτυγμένες περιοχές, όπως στην Ευρώπη, ο κίνδυνος είναι σχετικά μικρός προς το παρόν.

«Με την εμπειρία που αποκτήσαμε από την προηγούμενη επιδημία το 2022, πολλές κοινότητες έχουν ευαισθητοποιηθεί.

»Γνωρίζουν την ασθένεια (…) επίσης κάναμε εκστρατείες εμβολιασμού στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, έτσι μπορεί να υπάρξει κάποια προϋπάρχουσα ανοσία», είπε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υποβάλλονται σε εξετάσεις όσοι εμφανίζουν συμπτώματα, παντού στον κόσμο και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστεί το ξέσπασμα της ασθένειας στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες δόσεις εμβολίων θα πρέπει να αξιοποιηθούν στην Αφρική, όπου πολλές περιοχές δεν διαθέτουν ανεπτυγμένα συστήματα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γερμανοί «έκλεισαν» τα σύνορα αλλά δεν έχουν αρκετούς αστυνομικούς να τα φυλάξουν – Τους «τρολάρουν» Όρμπαν και Βίλντερς

Σε ισχύ οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης – Τι σημαίνει για τη Συνθήκη Σένγκεν

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η Γερμανία για την παράτυπη μετανάστευση – Ακυρώνεται de facto η Συνθήκη Σένγκεν, φόβοι για ντόμινο

Η ουκρανική 5η ταξιαρχία αρμάτων μάχης αποκτά άρματα μάχης Leopard 1 με πρόσθετη θωράκιση

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr