Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρσκ: Οι Ουκρανοί εισέβαλαν έως 10 χλμ. σε ρωσικό έδαφος – Τους σταματήσαμε λένε οι Ρώσοι

Κουρσκ: Οι Ουκρανοί εισέβαλαν έως 10 χλμ. σε ρωσικό έδαφος – Τους σταματήσαμε λένε οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προέλαση έως και 10 χιλιόμετρα στην περιφέρεια του Κουρσκ στη Ρωσίας, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Η έκταση και η θέση των ουκρανικών προελάσεων στην περιφέρεια, όπως επιβεβαιώνουν πλάνα από τα συστήματα γεωεντοπισμού, υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από την αρχή του πολέμου, έχουν διασπάσει τουλάχιστον δύο ρωσικές αμυντικές γραμμές και ένα οχυρό, ενώ έχουν αιχμαλωτίσει πάνω από 40 Ρώσους, αναφέρει το ISW.

Σύμφωνα με ρωσική πηγή, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους εντός του Κουρσκ από την έναρξη της επιχείρησης στις 6 Αυγούστου, ενώ άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει συνολικά 11 οικισμούς.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ωστόσο οι εξελίξεις, ανάγκασαν τις ρωσικές Αρχές να κηρύξουν το Κουρσκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσουν εκκενώσεις «για την εξάλειψη των συνεπειών των εχθρικών δυνάμεων που εισέρχονται στην περιοχή».

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πούτιν για την κατάσταση στο Κουρσκ – «Σταματήσαμε την ουκρανική προέλαση»

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιφέρεια του Κουρσκ, μετά τη χθεσινοβραδινή εισβολή των ουκρανικών στρατευμάτων.

Σε αυτήν, συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αντρέι Μπελούσοφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ και ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού, Βαλερί Γκερασίμοφ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης,ο Γκερασίμοφ παρουσίασε τα δεδομένα, λέγοντας πως «η πορεία των περίπου 1.000 Ουκρανών» στα ρωσικά εδάφη έχει ανακοπεί.

«Οι ενέργειες των ρωσικών μονάδων που καλύπτουν τα σύνορα μαζί με τους συνοριοφύλακες και τις μονάδες ενίσχυσης, σταμάτησαν την προέλαση του εχθρού βαθιά στο έδαφος στην κατεύθυνση του Κουρσκ», δήλωσε ο Γκερασίμοφ.

«Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα του εχθρού και την επικράτηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά μας» πρόσθεσε ο Γκερασίμοφ.

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν ήταν ενήμερος για την Ουκρανική επίθεση και προτίθεται να ζητήσει πληροφορίες από το Κίεβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Ντρόουν βομβάρδισαν οπλοστάσιο κοντά στη ρωσική βάση στη Λαοδικεία – Ίσως ισραηλινά ντρόουν

«Σύνορα καρδιάς» δεν έχει μόνο ο Ερντογάν! Έχει κι ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος με… «μεταφυσικό» τρόπο

Γερμανία: Γιόρτασαν την επανένωση με συνθήματα κατά των πολέμων και του ΝΑΤΟ

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Αν. Ουκρανία και ο Ρούτε υπόσχεται στήριξη στον Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν: Μην στοχοθετείτε ούτε εμάς ούτε το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr