Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμία διαπραγμάτευση για απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων πριν το Ιράν αντεπιτεθεί και πριν η Χαμάς επιλέξει νέο αρχηγό

Καμία διαπραγμάτευση για απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων πριν το Ιράν αντεπιτεθεί και πριν η Χαμάς επιλέξει νέο αρχηγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για συμφωνία κατάπαυσης πυρός και απελευθέρωσης ομήρων βρίσκονται ουσιαστικά σε αναστολή.

Και δεν θα συνεχιστούν παρά μόνο αφού το Ιράν εξαπολύσει τα διακηρυγμένα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την υποτιθέμενη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη 31/7 και, επίσης, μέχρι να επιλέξει η τρομοκρατική οργάνωση έναν αντικαταστάτη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου, είπαν στους Times of Israel δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα.

Τα ιρανικά αντίποινα θα μπορούσαν να εξαπολυθούν το βράδυ της Δευτέρας 12/8, ενώ η Χαμάς αναμένεται να ανακοινώσει νέο ηγέτη τις επόμενες ημέρες, σημείωσαν οι δύο πηγές.

Οι μεσολαβητές του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ θα συνεχίσουν στη συνέχεια τις προσπάθειες για διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας, αλλά πιστεύουν ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά τη δολοφονία του Χανίγιε, επισημαίνουν οι πηγές, προσθέτοντας ότι η Χαμάς δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για επανέναρξη των συνομιλιών πριν αποφασιστεί η αντικατάσταση του Χανίγιε.

Μια ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα βρισκόταν στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο, αλλά ο λόγος ήταν, σε μεγάλο βαθμό, διμερείς συνομιλίες με την Αίγυπτο σχετικά με την ανάπτυξη του Ισραηλινού Στρατού στον Διάδρομο της Φιλαδέλφη και στο πέρασμα της Ράφα, είπε ένας από τους αξιωματούχους, σημειώνοντας ότι η Χαμάς δεν συμμετείχε σε αυτές τις συζητήσεις έστω και έμμεσα, και ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος.

Το Κατάρ δεν είχε εκπροσώπους στη συνάντηση του Σαββάτου 3/8, καθώς δεν συζητήθηκε εστιασμένα το θέμα των ομήρων, λένε οι αξιωματούχοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Ουκρανός ολιγάρχης που βοήθησε τον Ζελένσκι να ανέλθει στην εξουσία χάνει την κυπριακή ιθαγένειά του

Νετανιάχου: Οι Χούτι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν

Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας: Δεν ξεχνάμε τη Μαχσά Αμινί που δολοφόνησαν οι μουλάδες – Ο αγώνας των Ιρανών απέναντι στη θεοκρατική δικτατορία είναι αγώνας όλων μας

Ιμάμης: «Η παρακμή της Δύσης θα γεννήσει το Ισλάμ από τις στάχτες του»

«Iron Beam» – Με λέιζερ η «τελική γραμμή» αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr