Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Μακρόν και βασιλιάς Αμπντάλα: «Πάση θυσία» να αποφευχθεί στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Πρόεδρος Μακρόν και βασιλιάς Αμπντάλα: «Πάση θυσία» να αποφευχθεί στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ είπαν την Κυριακή 4/8 ότι μια στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή πρέπει να αποφευχθεί «πάση θυσία» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι φόβοι ότι ο σχεδόν 10 μήνες πόλεμος της Γάζας θα μπορούσε να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση έχουν εκτοξευθεί καθώς το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του, σιιτική ισλαμιστική παραστρατιωτική παράταξη Χεζμπολάχ έχουν δεσμευτεί να εκδικηθούν τα θανατηφόρα χτυπήματα στη Βηρυτό και την Τεχεράνη για τα οποία κατηγορούνται στο Ισραήλ.

Ο Μακρόν και ο βασιλιάς Αμπντάλα «εξέφρασαν τη μέγιστη ανησυχία τους» και «υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί μια περιφερειακή στρατιωτική κλιμάκωση πάση θυσία», σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων.

Κάλεσαν όλα τα μέρη «να τερματίσουν τον κύκλο των αντιποίνων, να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και ευθύνη για να εγγυηθούν την ασφάλεια των πληθυσμών».

Ο πολιτικός ηγέτης της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσξς Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, πέθανε σε επίθεση στην Τεχεράνη την Τετάρτη 31/7 για την οποία το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ, λίγες ώρες μετά την ισραηλινή εξολόθρευση του στρατιωτικού οπλαρχηγού της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί εκδίκηση για τους θανάτους.

Η λιβανική οργάνωση ανταλλάσσει σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά με το Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Ουκρανός ολιγάρχης που βοήθησε τον Ζελένσκι να ανέλθει στην εξουσία χάνει την κυπριακή ιθαγένειά του

Νετανιάχου: Οι Χούτι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν

Μέγας Διδάσκαλος Γαλλίας: Δεν ξεχνάμε τη Μαχσά Αμινί που δολοφόνησαν οι μουλάδες – Ο αγώνας των Ιρανών απέναντι στη θεοκρατική δικτατορία είναι αγώνας όλων μας

Ιμάμης: «Η παρακμή της Δύσης θα γεννήσει το Ισλάμ από τις στάχτες του»

«Iron Beam» – Με λέιζερ η «τελική γραμμή» αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr