Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βία και νοθεία με μεθόδους αλβανικής μαφίας στη Χειμάρρα: Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες στις επαναληπτικές εκλογές

Βία και νοθεία με μεθόδους αλβανικής μαφίας στη Χειμάρρα: Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες στις επαναληπτικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων και κλίματος τρομοκρατίας, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες στη Χειμάρρα, διεξήχθηκαν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου στη θέση του προφυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Εκτός εκλογικής διαδικασίας τέθηκαν 6.000 ψηφοφόροι με την αιτιολογία ότι είχαν ληγμένες ταυτότητες.

Ένταση επικράτησε σε εκλογικό κέντρο της Χειμάρρας όταν υποστηρικτές του υποψηφίου του Έντι Ράμα, προπληκάκισαν ψηφοφόρο του Πέτρο Γκικουρία.

«Έχουμε τρομοκρατία μεγάλη από την κυβέρνηση, έχει κατέβει όλο το κράτος και όλο το παρακράτος για να πιέσει τους ψηφοφόρους», δήλωσαν ομογενείς.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, μάλιστα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ο Φρέντης Μπελέρης κάλεσε τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν.

«Αντισταθείτε! Μην απομακρύνεστε από τα εκλογικά κέντρα! Μην φοβάστε!

»Ψηφίστε», ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή της ΝΔ μέσα από τη φυλακή, όπου βρίσκεται για 425 ημέρες.

«Η καρδιά μου βρίσκεται στη Χειμάρρα.

»Εκεί όπου όλα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματά τους.

»Καλή επιτυχία από καρδιάς στον Πέτρο Γκικουρία», δήλωσε ο Φρέντης Μπελέρης.

Να μην κοιτάξουν τις απειλές να δούνε τι θα κάνουν για το καλό χωριού περιοχής, καλεί και ο Πέτρος Γκικουρίας.

Δωροδοκία ψηφοφόρων από στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος κατήγγειλε η «Ομόνοια» Χειμάρρας πριν να ανοίξουν οι κάλπες.

Ψηφοφόροι έχουν προστεθεί παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους και αυτό έχει γίνει στοχευμένα υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και βουλευτής της εθνικής μειονότητας Βαγγέλης Ντουλές.

Κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας και με νεότερη ανακοίνωση η «Ομόνοια» αναφέρθηκε σε προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς δεν ανανεώθηκαν έγκαιρα οι ληγμένες αστυνομικές ταυτότητες περίπου 6000 ψηφοφόρων.

Ο Πρωθυπουργός Ράμα αρνήθηκε να εκδώσει σχετικές νομικές πράξεις που θα εγγυώνταν το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους ψηφοφόρους, κατήγγειλε η «Ομόνοια».

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής, Ελένη Μπουγά

Η ομογενειακή ιστοσελίδα himara.gr μεταδίδει ότι, ο τελικός αριθμός των ψηφοφόρων ανήλθε στους 8.690.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο δήμο Χιμάρας μετά την διοικητική διαίρεση του 2015.

Συγκεκριμένα το 2015 με 4 υποψηφίους δημάρχους, είχαν ψηφίσει 8.661 δημότες, το 2019 με μοναδικό υποψήφιο τον Γκόρο 4.165 ενώ το 2023 με υποψήφιους τον Μπελέρη και τον Γκόρο ψήφισαν 7.821.

Σε άλλη ανάρτησή της η himara.gr αναφέρεται στη βία και νοθεία και στις μεθόδους αλβανικής μαφίας.

Οι εκλογές στην Χειμάρρα είχαν πιέσεις και περιστατικά βίας έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Συγκεκριμένα στο χωριό Κούδεσι υποστηρικτής του Γκικουρία δέχθηκε επίθεση με γροθιές από αγνώστους.

Στο σχολείο της Χειμάρρας εθεάθη συγγενικό πρόσωπο του Τάβου με υπαλλήλους του δημαρχείου Χιμάρας να συνοδεύουν 7 άτομα ΑΜΕΑ με πρόθεση να τα συνοδέψουν μέσα στο παραβάν και να ψηφίσουν αντ’ αυτών, έγιναν αντιληπτοί από το επιτελείο του Γκικουρία και απομακρύνθηκαν από το εκλογικό κέντρο.

Σε όλα τα εκλογικά κέντρα όπου παραδοσιακά ο υποψήφιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κερδίζει με συντριπτική διαφορά έχουν συγκεντρωθεί άγνωστα άτομα, που δεν έχουν καταγωγή από τη Χειμάρρα με τζιπ μεγάλου κυβισμού και φιμε τζάμια.

Στο δήμο Χειμάρρας, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση των εκλογικών καταλόγων με εγγραφές 311 νέων ψηφοφόρων, επίσης ανήμερα εκλογών έγινε γνωστό πως η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με ληγμένες ταυτότητες.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές, συνεπώς θα έπρεπε έπρεπε να ισχύει ότι ακριβώς ίσχυε και στις προηγούμενες.

Αυτές είναι κινήσεις καλά μελετημένες με τις οποίες το σοσιαλιστικό κόμμα εκτιμά πως θα καταφέρει να γύρει η πλάστιγγα υπέρ του υποψηφίου της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Άρχοντες του Οικ. Πατριαρχείου καταδίκασαν την επίθεση Τούρκων ακροδεξιών τραμπούκων σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

«Ο Κολοκοτρώνης είχε αλβανική καταγωγή» λέει ο Αλβανός ψευδοϊστορικός Fahri Xharra

«Έτσουξε» κάποιους Αλβανούς η συνέντευξη Μπελέρη στην «Καθημερινή»

Έλον Μασκ σε Tέιλορ Σουίφτ: «Θα σου χαρίσω ένα παιδί και θα φυλάω τις γάτες σου με τη ζωή μου»

Η Τέιλορ Σουίφτ με τη γάτα της στηρίζει Κάμαλα Χάρις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr